Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η εκπληκτική Porsche 993 Speedster της Gunther Werks

Ελλάδα 11:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η εκπληκτική Porsche 993 Speedster της Gunther Werks

ΝΕΑ

Η εκπληκτική Porsche 993 Speedster της Gunther Werks

ΝΕΑ

Η εταιρία Gunther Werks από την Καλιφόρνια, που ειδικεύεται στις restomod δημιουργίες μοντέλων της Porsche, παρουσίασε την 993 Speedster Remastered που βασίζεται στην τελευταία αερόψυκτη 911.

Advertisement
Advertisement

Η παρουσίαση του νέου μοντέλου της Gunther Werks έγινε στο πλαίσιο των εντυπωσιακών αυτοκινητικών εκδηλώσεων του Monterey Car Week που φιλοξενούνται στην Καλιφόρνια.

Η 993 Speedster Remastered αποτελεί μια σύγχρονη απόδοση της ειδικής ανοικτής έκδοσης της 993, της τελευταίας αερόψυκτης γενιάς της Porsche 911 που για πολλούς παραμένει η πλέον αυθεντική μέχρι σήμερα. Η δημιουργία της Gunther Werks χρησιμοποιεί έναν ατμοσφαιρικό αερόψυκτο flat-six κινητήρα 4.0 λίτρων που έχει εξελιχθεί από την Rothsport Racing και αποδίδει 440 PS ενώ στροφάρει έως τις 7.800 rpm. Ο αναβαθμισμένος κινητήρας συνοδεύεται και από αντίστοιχα φροντισμένη μετάδοση καθώς το αυτοκίνητο φορά το κλασικό κιβώτιο G50 της Getrag με διαφορετική όμως κλιμάκωση ενώ ο δίσκος του συμπλέκτη είναι από ανθρακονήματα για επιπλέον αντοχή την πίεση.

gw 993 speedster

Advertisement
Advertisement

Στην ίδια λογική της σφαιρικής αναβάθμισης έχει τοποθετηθεί ενεργητική ανάρτηση με τρία προγράμματα λειτουργίας ενώ σημαντικές επεμβάσεις έχουν γίνει στο αμάξωμα με στόχο την αύξηση της ακαμψίας. Παράλληλα όμως έχει δοθεί προσοχή προκειμένου να μην υπάρξει αύξηση του βάρους και έτσι αρκετά εξωτερικά τμήματα του αμαξώματος αλλά και μεγάλο μέρος του εσωτερικού είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα.

Η Gunther Werks προσφέρει την 993 Speedster Remastered με σφυρίλατους τροχούς στο κλασικό μοτίβο Fuchs με τα πέντε μπράτσα οι οποίοι όμως είναι κατασκευασμένοι από μαγνήσιο για ελαχιστοποίηση του βάρους ενώ διαθέτουν μόνο ένα κεντρικό μπουλόνι αγωνιστικού τύπου όπως οι σύγχρονες κορυφαίες σκληροπυρηνικές 911. Η εταιρία θα κατασκευάσει μόλις 25 αντίτυπα της 993 Speedster Remastered, η παραγωγή των οποίων θα ξεκινήσει στις αρχές του 2022.

gw 993 speedster

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Porsche 356C ανακαλύπτεται μετά από 44 χρόνια
Μια Porsche 911 Turbo S στη μνήμη του κορυφαίου Μεξικανού οδηγού
Porsche 911 Turbo S και Ferrari 488 Pista: Μάχη γιγάντων (+video)