Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η DS ετοιμάζει την ηλεκτρική της ναυαρχίδα

Ελλάδα 17:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η DS ετοιμάζει την ηλεκτρική της ναυαρχίδα

ΝΕΑ

Η DS ετοιμάζει την ηλεκτρική της ναυαρχίδα

ΝΕΑ

H DS Automobiles συνεχίζει την επέκταση της ηλεκτρικής της γκάμας, με ένα αυτοκίνητο που σίγουρα θα συζητηθεί για το στιλ και την τεχνολογία του.

Advertisement
Advertisement

Η DS Automobiles, η premium γαλλική μάρκα του ομίλου Stellantis, ετοιμάζεται να βγάλει στην αγορά ένα ηλεκτρικό crossover το οποίο αναμένεται να είναι η ναυαρχίδα της για τις ευρωπαϊκές και όχι μόνο αγορές.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε πολλά για το συγκεκριμένο μοντέλο, αν και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι το όνομά του θα είναι DS8 ή DS9 Crossback.

Αυτή η αποκάλυψη παραπέμπει στο ενδιαφέρον concept που αποκαλύφθηκε το 2020 μέσω του DS Aero Sport Lounge concept, ένα ιδιόρρυθμο προοίμιο για τις επερχόμενες καινοτομίες της μάρκας, όπως επιβεβαίωσε ο σχεδιαστής της DS, ο σχεδιαστής Thierry Métroz.

Advertisement
Advertisement

Από ότι φαίνεται η εταιρεία θα ακολουθήσει τη μοντέρνα λογική του fastback, μιας λιμουζίνας δηλαδή με χαρακτηριστικά coupe στην σχεδίαση και crossover στοιχεία σε ό,τι έχει να κάνει με την απόσταση από το έδαφος.

Θα βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Medium της Stellantis, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι αμιγώς ηλεκτρική.

Αυτή η πλατφόρμα, που έχει ήδη παρουσιαστεί στο Peugeot E-3008, διαθέτει ευελιξία και επιδόσεις, φιλοξενώντας διαμορφώσεις με έναν και δύο κινητήρες με ισχύ που κυμαίνεται από 210 έως πάνω από 300 ίππους, μαζί με γενναιόδωρη χωρητικότητα μπαταρίας έως 98 kWh, που μεταφράζεται σε μια εντυπωσιακή αυτονομία πάνω από 700 χιλιόμετρα.

Advertisement

Υπάρχουν όμως και φήμες για μια πιθανή plug-in υβριδική παραλλαγή, προσφέροντας ευελιξία και επιλογές στους αγοραστές του νέου μοντέλου της DS Automobiles.

H παρουσίασή του αναμένεται προς τα τέλη του 2024 ή στις αρχές του 2025, οπότε μέσα στους επόμενους μήνες θα έχουμε την ευκαιρία να επανέλθουμε με πιο συγκεκριμένα στοιχεία για την σχεδίαση αλλά και για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέες εκδόσεις για το πολυτελές DS 3
Δοκιμή: DS 3 E-Tense (156 PS, 54 kWh)
Δοκιμή: DS 7 E-TENSE 4×4 300