Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η διπλή γραμμή και οι ατίθασοι Έλληνες μοτοσικλετιστές (+video)

Ελλάδα 3:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η διπλή γραμμή και οι ατίθασοι Έλληνες μοτοσικλετιστές (+video)

ΝΕΑ

Η διπλή γραμμή και οι ατίθασοι Έλληνες μοτοσικλετιστές (+video)

ΝΕΑ

Η παραβίαση της διπλής διαγράμμισης θεωρείται μία πολύ σοβαρή παράβαση, επικίνδυνη και με υψηλά πρόστιμα. Στην Ελλάδα όμως δεν φαίνεται να απασχολεί κανέναν.

Advertisement
Advertisement

Εικόνες καθημερινής τρέλας στην Αθήνα. Και πλήρους ασυδοσίας ή αδιαφορίας από όλους, πολίτες και Αρχές.

Είναι ένας δρόμος. Ένας οποιοσδήποτε δρόμος της Αθήνας. Και είναι μία συνηθισμένη εικόνα. Μία εικόνα τόσο καθημερινή που κανείς δεν της δίνει πια σημασία.

Η παραβίαση της διπλής διαχωριστικής λωρίδας είναι μία πολύ σοβαρή παράβαση. Και ενέχει κινδύνους. Και βέβαια μεγάλα πρόστιμα για όσους το κάνουν. Όμως, όπως βλέπετε στο video, αυτό ουδόλως απασχολεί τους φίλους μας τους μοτοσικλετιστές.

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο σημείο είναι ένα από τα χιλιάδες της Αθήνας -και των άλλων πόλεων- που συμβαίνει αυτό.

Η μοτοσικλέτα και ο Έλληνας αναβάτης της αρνείται να ενταχθεί στο γενικότερο πλαίσιο της κυκλοφορίας και να παραμείνει στην λωρίδα του (ή έστω, να περάσει ανάμεσα από τα αυτοκίνητα, και αυτό παράνομο είναι…).

Αλλά όπως βλέπετε όλοι -μα όλοι!- επιλέγουν να βγουν στο αντίθετο ρεύμα, να γράψουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους κάθε κανόνα και έτσι απλά και γρήγορα να βρεθούν μπροστά στο φανάρι. Εκεί που τουλάχιστον οι μισοί θα περάσουν με κόκκινο (αλλά αυτό είναι θέμα ενός άλλου video).

Advertisement

Οι εικόνες που καταγράψαμε προβληματίζουν. Και βάζουν σε σκέψεις για το πόσο έχει αποσαθρωθεί κάθε έννοια οδικής ασφάλειας και υπακοής στους στοιχειώδεις κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τέτοιες εικόνες δεν τιμούν κανένα μας και δεν ανταποκρίνονται σε χώρα που θέλει να λέγεται ευρωπαϊκή. Θυμίζουν εικόνες από τριτοκοσμικές πρωτεύουσες, εκεί που ο καθένας κάνει ότι τον βολεύει, μέσα σε ένα γενικευμένο κομφούζιο.

Advertisement

Το χειρότερο από όλα όμως είναι ότι έχουμε πλέον συνηθίσει αυτή την κατάσταση, ότι την βρίσκουμε κανονική, ότι κλείνοντας το video οι περισσότεροι θα πούμε «έλα μωρέ, και τι έγινε;». Και από αυτό -δυστυχώς- χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και γενικότερη κοινωνική συναίνεση να καταφέρουμε να βγούμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η έξυπνη παγίδα της Τροχαίας για τους παραβάτες της ΛΕΑ
Έρχονται οι κόφτες για υποχρεωτική οδήγηση στα όρια ταχύτητας
Ρεκόρ τροχαίων παραβάσεων – Πρόστιμα μαμούθ

Advertisement