Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η έξυπνη παγίδα της Τροχαίας για τους παραβάτες της ΛΕΑ

Ελλάδα 23:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η έξυπνη παγίδα της Τροχαίας για τους παραβάτες της ΛΕΑ

ΝΕΑ

Η έξυπνη παγίδα της Τροχαίας για τους παραβάτες της ΛΕΑ

ΝΕΑ

Όσοι επιμένουν να παραβιάζουν την Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης βρίσκονται πλέον προ δυσάρεστων εκπλήξεων…

Advertisement
Advertisement

Κάτι φαίνεται να έχει αρχίσει να κινείται τον τελευταίο καιρό σχετικά με την Τροχαία, η οποία κάνει πιο συχνά και πολύ στοχευμένα την παρουσία της, τουλάχιστον στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Μία από αυτές τις παρεμβάσεις είναι η πιο αυστηρή αστυνόμευση της ΛΕΑ στους μεγάλους κεντρικούς άξονες της πόλης.

Μία αγαπημένη «συνήθεια» των Ελλήνων οδηγών, που εκτός από παράβαση του ΚΟΚ είναι και μία εντελώς αντικοινωνική συμπεριφορά απέναντι στους νομοταγείς οδηγούς που στέκονται στην ουρά του μποτιλιαρίσματος, την ίδια στιγμή που οι «έξυπνοι» κάνουν όπως τους βολεύει.

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε οτι οι ποινές που προβλέπονται για τους παραβάτες της ΛΕΑ είναι αυστηρότατες, ενώ σε περιπτώσεις προβλέπεται νομοθετικά και ισόβια κάθειρξη

Εξίσου όμως έξυπνη αποδεικνύεται και η Τροχαία στην Αττική Οδό. Και τον τελευταίο καιρό είμαστε μάρτυρες μιας «παγίδας» που στήνει σε πολύ συγκεκριμένο σημείο, όπου λόγω του πρωινού μποτιλιαρίσματος, οι παραβάσεις της ΛΕΑ δίνουν και παίρνουν.

Οι άνδρες της Τροχαίας εκμεταλλεύονται ένα άνοιγμα στην κατασκευή της Αττικής Οδού, το οποίο δεν είναι ορατό από απόσταση, και έτσι μπορούν να ελέγχουν την κίνηση και να πιάνουν στην φάκα τους πονηρούς που επιμένουν να χρησιμοποιούν την ΛΕΑ.

Advertisement

Βέβαια δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο σημείο στο οποίο δραστηριοποιείται η Τροχαία, καθώς υπάρχει τουλάχιστον ένα (ή και δύο) ακόμα περιπολικά, τα οποία κινούνται διακριτικά στον άξονα της Αττικής Οδού και του Κηφισσού, και επιτηρούν την ΛΕΑ, σταματώντας όσους την παραβιάζουν.

Advertisement

Ας ελπίσουμε ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί, μέχρι επιτέλους ο Έλληνας να αντιληφθεί κάτι που είναι ήδη κεκτημένο σε όλες τις χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου. Ότι δηλαδή η ΛΕΑ είναι αυτό που λέει το όνομά της, για έκτακτη ανάγκη, και όχι για την διευκόλυνση του κάθε εξυπνάκια, που αδιαφορεί επιδεικτικά για τους άλλους οδηγούς.

Αν κάποτε φθάσουμε να κατακτήσουμε αυτή το εύκολο βήμα, μπορούμε να πάμε και σε άλλα πιο δύσκολα από τα δεκάδες που συμβαίνουν καθημερινά στους ελληνικούς δρόμους.

 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
O εξυπνάκιας: Με αλάρμ στη ΛΕΑ
Δείτε το ντου της αστυνομίας στις ΛΕΑ (+video)
Μέχρι και ισόβια κάθειρξη για όσους μπαίνουν στη ΛΕΑ