Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Big Brother» στα οχήματα των Σχολών Οδηγών!

Ελλάδα 11:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Big Brother» στα οχήματα των Σχολών Οδηγών!

ΝΕΑ

«Big Brother» στα οχήματα των Σχολών Οδηγών!

ΝΕΑ

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αποκάλυψε ότι σύντομα θα τοποθετηθούν κάμερες σε όλα τα οχήματα.

Advertisement
Advertisement

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Ξιφαράς στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Σωματείο Εκπαιδευτών Υποψήφιων Οδηγών Βόρειας Αθήνας στην οποία μάλιστα παρευρέθηκε και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο κ. Ξιφαράς αποκάλυψε τα επόμενα βήματα με στόχο την πλήρη ψηφιοποίηση του κλάδου και προανήγγειλε ότι σύντομα θα τοποθετηθούν κάμερες όχι μόνο στις αίθουσες των θεωρητικών εξετάσεων οδήγησης αλλά και στα οχήματα των Σχολών Οδηγών με τα οποία οι υποψήφιοι οδηγοί πραγματοποιούν και τις πρακτικές εξετάσεις οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Ειδικά για την τοποθέτηση των καμερών εντός των οχημάτων ο γενικός γραμματέας επισήμανε ότι υπάρχει συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης και αμέσως μετά θα ενημερωθούν και οι Περιφέρειες…

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Ξιφαράς: ««Η ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε το Σωματείο Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Βόρειας Αθήνας, ήταν μια ωραία ευκαιρία ώστε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης κι εγώ, να μιλήσουμε για τη συνεργασία των δύο υπουργείων από την οποία προέκυψαν οι ψηφιακές λύσεις του τομέα των μεταφορών, ενώ παράλληλα παρουσιάσαμε το σχεδιασμό για τα επόμενα βήματα με στόχο την πλήρη ψηφιοποίηση του τομέα.

Advertisement

Επιπλέον, συζητήσαμε με τους οδηγούς τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις λύσεις που δουλεύουμε γι’ αυτά στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών και τους ενημερώσαμε για τα επόμενα βήματα μέχρι την ολοκλήρωση της δευτερογενούς νομοθεσίας του ν.4850/2021 με στόχο την πλήρη εφαρμογή του.

Ο νέος νόμος θα συνδράμει θεαματικά στην εξάλειψη φαινομένων αδιαφάνειας, με αποτέλεσμα να ενισχυθεί η διαδικασία της εκπαίδευσης και της εξέτασης και εν τέλει να βελτιωθεί η οδική συμπεριφορά των νέων οδηγών.

Advertisement

Η συνεργασία μας με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης για την εγκατάσταση των καμερών εντός των οχημάτων, ολοκληρώνεται και αμέσως μετά θα πρέπει να συνεργαστούμε με την περιφέρεια αλλά και τον κλάδο των εκπαιδευτών ώστε άμεσα να γίνουν τα επόμενα βήματα για την έναρξη των εξετάσεων μέσα από την νέα διαδικασία.

To καλό κλίμα και η διάθεση συνεργασίας αποτυπώθηκε τόσο από την μεριά των εκπαιδευτών όσο και από τη μεριά της περιφέρειας και είμαστε αισιόδοξοι για την άμεση εφαρμογή του νέου νόμου.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιοι αποκτούν δίπλωμα χωρίς εξετάσεις!
Πότε αλλάζουν οι θεωρητικές εξετάσεις οδήγησης
Αποκάλυψη! Έτσι έπιασαν το κύκλωμα στα διπλώματα

Advertisement