Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η CUPRA αποκαλύπτει πρόωρα το ηλεκτρικό Born (+video)

Ελλάδα 18:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η CUPRA αποκαλύπτει πρόωρα το ηλεκτρικό Born (+video)

Mobility

Η CUPRA αποκαλύπτει πρόωρα το ηλεκτρικό Born (+video)

Mobility

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της CUPRA, με κωδικό Born μας αποκαλύπτεται μερικώς, λίγες ημέρες πριν την επίσημη παρουσίασή του.

Advertisement
Advertisement

Η νεοσύστατη ισπανική εταιρεία και συγχρόνως θυγατρική της SEAT, ακολουθεί τις τάσεις της εποχής, η οποία ορίζεται κυρίως από την ευρεία χρήση της ηλεκτροκίνησης, εξελίσσοντας ένα EV μοντέλο, που μοιράζεται αρκετά στοιχεία από το VW ID.3.

Και το όνομα αυτού Born, που μας έγινε γνωστό το 2020 ως el-Born concept, με την CUPRA να μας δίνει μία πρώτη οπτική γεύση από το ηλεκτρικό hatchback. Παρατηρώντας κάποιος την σχεδίαση του αμαξώματος εύκολα διαπιστώνει την υιοθέτηση στοιχείων και λεπτομερειών από άλλα μοντέλα της εταιρείας, όπως τα στενά και γωνιώδη φωτιστικά σώματα και τη μπάρα LED που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του αυτοκινήτου. Όμως, υπάρχουν και σχεδιαστικές πρωτοτυπίες όπως η «κλειστή» εμπρός εισαγωγή αέρα και η κεκλιμένη οροφή που χάρη στην μαύρης απόχρωσης κολόνα C, δείχνει να αιωρείται.

Advertisement
Advertisement

Πάνω στην εξωτερική εμφάνιση του CUPRA Born, ο επικεφαλής σχεδιασμού Jorge Diez αναφέρει: «Τονίσαμε το πλάτος του αυτοκινήτου με μια οριζόντια φωτεινή υπογραφή, συνδυάζοντας παράλληλα έναν πολύ ξεχωριστό διαχύτη, ο οποίος αυξάνει την απόδοση και την αεροδυναμική του αυτοκινήτου. Κατά εμέ, όλη η ομάδα συνδύασε με τον καλύτερο τρόπο τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης με την αποδοτικότητα».

Πέραν των παραπάνω, οι πρώτες εικόνες από το εσωτερικό του Born δείχνουν κάποιες λεπτομέρειες βαμμένες στο χρώμα του χαλκού, όπως στην κεντρική κονσόλα και στους αεραγωγούς.

Advertisement

Μπορεί η CUPRA να μην έχει ανακοινώσει προς το παρόν τα τεχνικά στοιχεία του Born, αυτό όμως που γνωρίζουμε είναι ότι χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική MEB, ενώ πολύ πιθανόν να τροφοδοτείται με έναν τοποθετημένο στον πίσω άξονα ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 204 PS και μπαταρία 77 kWh. Για περισσότερες λεπτομέρειες υπομονή μέχρι τις 25 Μαΐου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
SEAT: Έρχεται φθηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης
Cupra Formentor: Κέρδισε βραβείο Red Dot για το 2021
Ξεκινά η παραγωγή του CUPRA Formentor e-Hybrid