Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Continental θέλει 100% ανακυκλωμένα λάστιχα

Ελλάδα 1:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Continental θέλει 100% ανακυκλωμένα λάστιχα

ΝΕΑ

Η Continental θέλει 100% ανακυκλωμένα λάστιχα

ΝΕΑ

Για την Continental, το περιβαλλοντικό στοίχημα έχει να κάνει με την αποκλειστική χρήση ανακυκλωμένων υλικών για την παραγωγή των ελαστικών της στο άμεσο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Ως ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ελαστικών παγκοσμίως, η Continental έχει προϊόντικό στόχο την παραγωγή από βιώσιμα και ανακυκλωμένα υλικά.

Με πλαστικά μπουκάλια, πικραλίδες και φλοιούς ρυζιού, η Continental θα συνθέτει το μίγμα μαζί με καουτσούκ, προκειμένου να κατασκευάζει τα ελαστικά για τα αυτοκίνητα κάθε κατηγορίας στο άμεσο μέλλον. Ο στόχος της εταιρείας είναι να καταφέρνει το 100% της παραγωγής της, να προκύπτει από βιώσιμο μίγμα στο οποίο το μεγαλύτερο ποσοστό του θα αποτελείται από ανακυκλωμένα υλικά.

Advertisement
Advertisement

Το φυσικό καουτσούκ προέρχεται από συγκεκριμένα δέντρα και θα συνεχίσει να αποτελεί αναντικατάστατο συστατικό για την παραγωγή ελαστικών στο μέλλον. Ωστόσο, θα συμπληρωθεί από άλλους φυτικούς πόρους, όπως οι πικραλίδες, οι οποίες είναι επίσης πηγή καουτσούκ. Οι φλοιοί κόκκων ρυζιού, μπορούν να υποκαταστήσουν το πυρίτιο που επίσης χρησιμοποιείται στην κατασκευή ελαστικών.

Η Continental υπερθεματίζοντας στη διάθεση για χρήση ανακυκλωμένων υλικών, δίνει και ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο, λέγοντας πως από 9 έως 15 (αναλόγως του μεγέθους τους) πλαστικά μπουκάλια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να παραχθεί το πλευρικό πλέγμα ενίσχυσης για ένα ελαστικό. Έτσι μπορεί να αντικατασταθεί ο πολυεστέρας που μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται για τον ίδιο λόγο.

Advertisement

Το αποτέλεσμα όλων αυτών των προσπαθειών θα είναι ελαστικά κατασκευασμένα από 100% ανακυκλωμένα ή βιώσιμα υλικά. Σήμερα, σύμφωνα με την Continental, τέτοια υλικά αντιπροσωπεύουν ήδη το 15 με 20 τοις εκατό των σύγχρονων ελαστικών και για να φτάσει το ποσοστό αυτό να καλύπτει το σύνολο της παραγωγής, θα χρειαστεί εξέλιξη που θα διαρκέσει περίπου 20 χρόνια από σήμερα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτσι είναι το αναβαθμισμένο Volkswagen Touareg
Απίστευτο: Ένα παιχνίδι λέιζερ μπορεί να «τυφλώσει» το σύστημα αυτόνομης οδήγησης
Οι υπερφυσικές δυνάμεις του Marc Marquez (+video)