Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Citroen δεν σκέφτεται την επαναφορά παλαιών σχεδίων

Ελλάδα 1:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Citroen δεν σκέφτεται την επαναφορά παλαιών σχεδίων

Mobility

Η Citroen δεν σκέφτεται την επαναφορά παλαιών σχεδίων

Mobility

Αντίθετη με την τάση της εποχής που θέλει τους κατασκευαστές να αναβιώνουν σχήματα και ονόματα από το παρελθόν τους, η Citroen θέλει να διατηρεί ζωντανό μόνο το «πνεύμα» της στα νέα της μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, το «αφεντικό» της Citroen, Vincent Cobee, διευκρίνισε πως δεν θέλει να επαναφέρει ονόματα ή φόρμες από το παρελθόν.

«Έχω το προνόμιο και την τιμή να διευθύνω μια μάρκα που έχει τεράστια κληρονομιά. Φυσικά, έχω καθήκον να δείχνω σεβασμό, να έχω γνώση και να είμαι συνεπής, φέρνοντας όλη την προηγούμενη εμπειρία. Αυτό δεν σημαίνει ότι πιστεύουμε πως οι παλιότερες προτάσεις κρύβουν τις σωστές απαντήσεις για το μέλλον. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ χαρακτήρα ενός μοντέλου και των λύσεων που μπορεί να προσφέρει στις σύγχρονες ανάγκες».

Advertisement
Advertisement

Ο Cobée συνεχίζει λέγοντας πως «θα μπορούσα να υποστηρίξω για παράδειγμα ότι το Ami κάνει ότι έκανε το 2CV: παρέχει προσιτή μεταφορά σε μια στιγμή που όλοι τη χρειαζόντουσαν. Είναι η ίδια λύση; Όχι. Μοιάζει το ίδιο; Όχι. Λέγεται το ίδιο; Όχι». Στο τελευταίο βέβαια, χωράει ένας αστερίσκος, μια και το όνομα έχει παραμείνει και θα μπορούσε να πει κανείς πως έχει επανέλθει αλλά στα Γαλλικά σημαίνει «φίλος» που θα μπορούσε να είναι έτσι και αλλιώς το όνομα του σύγχρονου αυτοκινήτου με βάση το χαρακτήρα του.

Το πάθος του για τις αξίες της Citroen -για μια «μαχητική» κοινωνική ευθύνη, όπως εξηγεί- είναι σαφές και συγκεκριμένο: «Είμαστε εδώ για να έχουμε κοινωνική υπευθυνότητα και θάρρος για να απαντήσουμε στα προβλήματα του αύριο. Αυτή είναι η κληρονομιά της μάρκας».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Citroen C3 Aircross 1.2 PureTech 130 EAT
Πότε θα μπορούν οι ιδιώτες στην Ελλάδα να αγοράσουν το Citroen Ami;
Και το Citroen 2CV γίνεται ηλεκτρικό

Advertisement

 

 

 

Advertisement