Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Bugatti σχεδιάζει δύο νέες εκδόσεις της Chiron

Ελλάδα 17:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Bugatti σχεδιάζει δύο νέες εκδόσεις της Chiron

ΝΕΑ

Η Bugatti σχεδιάζει δύο νέες εκδόσεις της Chiron

ΝΕΑ

Αξιοποιώντας την εξαιρετική βάση της Chiron η Bugatti θέλει να δημιουργήσει δύο νέα μοντέλα τα οποία θα εστιάζουν στην συνολική απόδοση και όχι μόνο στην ταχύτητα στην ευθεία.

Advertisement
Advertisement

Εάν κάποια εταιρία έχει συνδέσει αυτή τη στιγμή το όνομά της με τα απόλυτα ρεκόρ ταχύτητας αυτή είναι η Bugatti. Μόλις πριν λίγες ημέρες η εταιρία ανακοίνωσε πως έφτασε την ταχύτητα ρεκόρ των 482 χλμ./ώρα όμως είναι πολύ πιθανό αυτή να ήταν και η τελευταία της προσπάθεια σε αυτό το κομμάτι των επιδόσεων.

Λίγο αργότερα από την επίτευξη του ρεκόρ το αφεντικό της Bugatti, Stephan Winkelmann ανακοίνωσε πως από εδώ και πέρα η εταιρία θα εστιάσει τις προσπάθειές της και σε άλλους τομείς αφήνοντας να εννοηθεί πως θα κυνηγήσει μια πιο σφαιρική προσέγγιση της απόδοσης. Σε πρόσφατη συνέντευξή του λοιπόν ο Winkelmann αποκάλυψε πως η Bugatti σχεδιάζει τη δημιουργία δύο νέων εκδοχών της Chiron.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του η μια από τις δύο εκδοχές θα στοχεύει στην μεγιστοποίηση των οδηγικών δυνατοτήτων και η δεύτερη στην βελτιστοποίηση της αναλογίας βάρους/ισχύος. Πάντως ο Winkelmann ξεκαθάρισε πως η Chiron δεν θα αποτελέσει αφετηρία για την δημιουργία μιας στρατιάς διαφορετικών εκδόσεων. Η πλατφόρμα της Chiron θα βρίσκεται στο προσκήνιο μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας ενώ είναι ξεκαθαρισμένο πως η συνολική σειρά της Chiron θα περιοριστεί στις 500 μονάδες.

Πάντως η Bugatii έχει ήδη αρχίσει να σκέφτεται για τον αντικαταστάτη της Chiron αλλά και για τη διεύρυνση της γκάμας της καθώς υπάρχουν σκέψεις για ένα μοντέλο 2+2 το οποίο ίσως να είναι και ηλεκτρικό.

Advertisement

 

 

Advertisement