ΝΕΑ

Η Bugatti Centodieci μπαίνει στην παραγωγή

Ελλάδα 5:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Bugatti Centodieci μπαίνει στην παραγωγή

ΝΕΑ

Η Bugatti Centodieci μπαίνει στην παραγωγή

ΝΕΑ

Η Bugatti κλείνει τα 110 χρόνια και για τα γενέθλιά της δημιούργησε ένα πολύ ιδιαίτερο hypercar που αποτίνει φόρο τιμής σε ένα από τα πιο άγρια ​​supercars της δεκαετίας του 1990, της EB110 με το 4πλο turbo.

Advertisement
Advertisement

Μετά από 50.000 χλμ αυστηρών δοκιμών η επετειακή Bugatti Centodieci περνά στην παραγωγή

Η Bugatti πρόκειται να ξεκινήσει την παραγωγή της ειδικής έκδοσής της Centodieci μετά από 50.000 χιλιόμετρα που έγιναν με κόπο στο πρωτότυπο όχημα για να διασφαλίσει ότι μπορεί να λειτουργήσει παντού χωρίς προβλήματα.

Κατά τη διάρκεια πολλών μηνών, το «White Prototype» Centodieci άντεξε τις δοκιμές σε όλες τις πιθανές συνθήκες οδήγησης, συμπεριλαμβανομένων των διαδρομών σε οβάλ πίστες υψηλής ταχύτητας, σε κανονικές πίστες, αυτοκινητόδρομους και της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης. Οι δοκιμαστές περνούσαν 1.200 χλμ. την ημέρα, στο όχημα σταματώντας μόνο για τεχνικούς ελέγχους, αλλαγές οδηγού και ανεφοδιασμό.

Advertisement
Advertisement

Με τόσο χαμηλό αριθμό παραγωγής, είναι περίεργο για την Bugatti να υποβάλει το όχημα σε τόσο αυστηρές δοκιμές, αλλά λέει ότι αυτό είναι μέρος της φιλοσοφίας της μάρκας.

«Η Centodieci οδηγείται σκόπιμα στα όριά της προκειμένου να εγγυηθεί αξιόπιστο χειρισμό στο υψηλότερο επίπεδο, ακόμη και σε ακραίες καταστάσεις. Παρόλο που τα περισσότερα αυτοκίνητα δεν μπαίνουν ποτέ σε αυτή τη… διαδικασία πρέπει να δοκιμαστούν», λέει ο Carl Heilenkötter, project manager του μοντέλου και προσθέτει:. «Η Bugatti δεσμεύεται για τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας, ανθεκτικότητας και ικανοποίησης των πελατών».

Advertisement

Για την τελική δοκιμή, η Centodieci πέρασε από το Nardo στην Ιταλία. Η πίστα μήκους 12,6 χιλιομέτρων είναι ο τέλειος χώρος για να φτάσει το hypecar τα 380 χλμ/ώρα, της τελικής του ταχύτητας με τον τετραπλό υπερτροφοδοτούμενο W16 8,0 λίτρων, απόδοσης 1.578 ίππων κινητήρα του.

Advertisement

Η Centodieci είναι το δεύτερο μοντέλο της μάρκας που κατασκευάστηκε σε περιορισμένο αριθμό οχημάτων, με το πρώτο να είναι το La Voiture Noire (Το Μαύρο Αυτοκίνητο). Το όνομα της προέρχεται από την ιταλική λέξη 110 για να γιορτάσει την 110χρονη ιστορία της μάρκας και η εμφάνισή της είναι εμπνευσμένη από την EB110 της δεκαετίας του 1990, με πέντε στρογγυλές εισαγωγές αέρα, μια μικρή μάσκα με… πέταλο και στενούς προβολείς.

Μόλις 10 δείγματα της Centodieci θα κατασκευαστούν, με κόστος 8 εκατομμύρια ευρώ, το καθένα, με τις 10 παραδόσεις να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Bugatti Divo: Από το Molsheim στην πίστα (video)
Πόσο χρεώνει η Bugatti τα έξτρα;
Επίσημο: Καινούργια Bugatti με τον W16

Advertisement