Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Καινούργια Bugatti με τον W16

Ελλάδα 2:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Καινούργια Bugatti με τον W16

ΝΕΑ

Επίσημο: Καινούργια Bugatti με τον W16

ΝΕΑ

Μέσω βίντεο, ο ισχυρός άνδρας της κοινοπραξίας Bugatti Rimac προμηνύει την παράταση ζωής του πανίσχυρου W16, και κάνει λόγο για συναρπαστικές εξελίξεις.

Advertisement
Advertisement

Κατά την παρουσίαση των εμπορικών επιδόσεων της εταιρείας για το έτος 2021, ο Διευθύνων Σύμβουλος της νεοσύστατης Bugatti Rimac, Mate Rimac, επιβεβαίωσε ότι η Bugatti εργάζεται πάνω στην εξέλιξη ενός νέου μοντέλου με κινητήρα εσωτερικής καύσης, το οποίο θα λανσαριστεί το 2024 και θα παραλαμβάνει τα σκήπτρα από τη Chiron.

Αυτό σημαίνει πως η Bugatti θα υλοποιήσει το όραμα του τέως CEO της εταιρείας, Stephan Winkelmann. Ο τελευταίος, το 2020 είχε προβλέψει ότι ο W16 της μάρκας από το Molsheim θα συνεχίσει να δηλώνει «παρών» για ακόμα μια δεκαετία.

Μολονότι η Rimac έχει να επιδείξει εντυπωσιακά αποτελέσματα στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας (βλέπε το Nevera), το αφεντικό της κοινοπραξίας θεωρεί πως τα ηλεκτρικά μοντέλα δεν πρέπει να μονοπωλούν την γκάμα.

Advertisement
Advertisement

«Δεν θέλω να μιλήσω πολύ για α μελλοντικά σχέδια, αλλά μπορώ να πω πως θα εκπλαγείτε. Θα εκπλαγείτε από τις τεχνολογίες τις οποίες δεν θα έχετε δει σε κανένα άλλο αυτοκίνητο. Επίσης εργάζομαι πάνω σε ένα θερμικό μοτέρ. Υπάρχει μέλλον για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στην Bugatti», υποστήριξε ο Rimac χαρακτηριστικά.

Mate Rimac

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το επερχόμενο hypercar της μάρκας θα κινείται από μια βελτιωμένη εκδοχή του quad-turbo W16 των 8.000 κ.εκ. ο οποίος χρησιμοποιείτο από τις Veyron, Chiron και άλλα περιορισμένης παραγωγής μοντέλα, όπως οι Divo, La Voiture Noire, Centodieci και Bolide.

Ένα σενάριο που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, είναι να υπάρχουν και ηλεκτρικά μοτέρ που θα χαρίζουν στο επιγενόμενο υπεραυτοκινήτο plug-in υβριδική υπόσταση. Με αυτό τον τρόπο θα επιτραπεί ο μετριασμός των εκπομπών ρύπων, αλλά και θα δίνεται η δυνατότητα κίνησης του μοντέλου αμιγώς με ηλεκτρική ενέργεια.

Advertisement

Σημειώνεται ότι ο Rimac έχει μεγάλα σχέδια για την Bugatti, όπως επιβεβαιώνουν και οι περυσινές εξαγγελίες του ότι «ίσως γίνει κάτι τρελό που κανείς δεν το σκέφτεται».

Η ατζέντα της εταιρείας, λοιπόν, ίσως περιλαμβάνει την εξέλιξη ενός απαστράπτοντος coupe ή ακόμη και ενός SUV, την ίδια ώρα που ίσως πρέπει να περιμένουμε ένα αμιγώς ηλεκτρικό hypercar το οποίο θα βασίζεται εν πολλοίς στη Nevera.

Rimac Nevera

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Bugatti Chiron Super Sport: Πως φτάνει τα 440 χλμ./ώρα;
Η Bugatti Chiron Super Sport στο Nurburgring
Ξεπούλησε η Bugatti Chiron – Τι έρχεται;