Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Brembo αυξάνει το μερίδιο της στην Pirelli

Ελλάδα 5:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Brembo αυξάνει το μερίδιο της στην Pirelli

ΝΕΑ

Η Brembo αυξάνει το μερίδιο της στην Pirelli

ΝΕΑ

Νωρίτερα φέτος, η Brembo απέκτησε ένα μικρό μερίδιο της Pirelli μέσω της μητρικής εταιρείας Nuova FourB. Το μερίδιο του 2,43% αγοράστηκε χωρίς τη γνώση της Pirelli ή των μετόχων της.

Advertisement
Advertisement

Τώρα, ο Ιταλός κατασκευαστής φρένων έχει αυξήσει το μερίδιό του από 2,43% σε σχεδόν 5%, αν και αναμένεται αυτό να αυξηθεί στο μέλλον, σύμφωνα πάντα με τις σχετικές αναφορές της Autonews Europe.

Ο εκτελεστικός αναπληρωτής πρόεδρος της Brembo, Matteo Tiraboschi, δήλωσε στο Reuters ότι η εταιρεία του δεν σκοπεύει να αυξήσει περαιτέρω τη συμμετοχή της αυτή τη στιγμή και δεν θέλει να διαδραματίσει κανένα ρόλο στη διοίκηση της Pirelli.

«Έχουμε κάνει μια επένδυση, την οποία είχαμε αποφασίσει πριν από το ξέσπασμα του COVID-19, σε μια εταιρεία που γνωρίζουμε και σεβόμαστε πολύ, με μια θέση στην αγορά που είναι παρόμοια με τη δική μας», δήλωσε ο Tiraboschi.

Advertisement
Advertisement

Ενώ η Pirelli έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν έχει καμία πρόθεση συγχώνευσης με κανέναν, αυτή η αιφνιδιαστική κίνηση σίγουρα θα εγείρει εικασίες σχετικά με τη μελλοντική συνένωση των δυο εταιριών. Μαζί θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα γίγαντα όσον αφορά στην προμήθεια ανταλλακτικών αυτοκινήτων.

Η Brembo κατασκευάζει φρένα για κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως η Ferrari, η Tesla και αρκετές ομάδες της F1, ενώ τα ελαστικά Pirelli χρησιμοποιούνται στη Formula 1, καθώς και σε μάρκες όπως η BMW, η Audi και άλλες. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί τα επόμενα χρόνια, ειδικά αφού οι ενδιαφερόμενοι της Pirelli, η ChemChina και το Silk Road Fund, οι οποίοι κατέχουν από κοινού το 46% των μετοχών, θα δουν τη συμφωνία των μετόχων τους να λήγει το 2023 στην Camfin, ένα επενδυτικό όχημα του CEO της Pirelli, Marco Tronchetti Provera, ο οποίος κατέχει ποσοστό άνω του 10%.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

H Brembo αγόρασε μερίδιο της Pirelli

Advertisement

Κανένα σχέδιο συγχώνευσης της Pirelli με την Brembo

Brembo: H τέχνη συναντά το φρενάρισμα στις δαγκάνες της!

 

Advertisement