Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Brembo αγόρασε μερίδιο της Pirelli

Ελλάδα 16:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Brembo αγόρασε μερίδιο της Pirelli

ΝΕΑ

H Brembo αγόρασε μερίδιο της Pirelli

ΝΕΑ

Με πρόσφατη ανακοίνωσή της η Brembo έκανε γνωστό πως έχει πλέον στην κατοχή της το 2,43% των μετοχών της Pirelli.

Advertisement
Advertisement

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως μέσω της μητρικής της εταιρίας Nuova FourB η Brembo απέκτησε το 2,43 % των μετοχών της Pirelli η οποία μέσα στην φετινή χρονιά προφανώς και επηρεασμένη από την παγκόσμια οικονομική κρίση λόγω της πανδημίας βλέπει τις μετοχές της να έχουν χάσει το 40% της αξίας τους.

Το ποσοστό που απέκτησε η Brembo είναι βέβαια πολύ μικρό και σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρίας δεν έχει κάποιο κερδοσκοπικό χαρακτήρα αλλά αποτελεί κίνηση που δείχνει πρόθεση μακροχρόνιας δέσμευσης και σύμπραξης με μια εταιρία όπως η Pirelli που αποτελεί πρωτοπόρο στο χώρο των ελαστικών με ζηλευτή ιστορία και τεχνογνωσία.

Advertisement
Advertisement

Από την μεριά τους οι άνθρωποι της Pirelli φαίνεται πως δεν είχαν γνώση των προθέσεων της Brembo όμως χαιρέτησαν την κίνησή της αναγνωρίζοντας πως η έλευση νέων μετόχων και μάλιστα με το κύρος και την βαρύτητα της Brembo αποτελεί κατά κάποιο τρόπο και αναγνώριση της βαρύτητας που έχει το όνομα της Pirelli. Άλλωστε είναι σίγουρα σημαντικό πως μιλάμε για δύο εταιρίες που συνεργάζονται με τα κορυφαία ονόματα και τους κορυφαίους αγωνιστικούς θεσμούς στο χώρο της αυτοκίνησης οπότε η κοινή πορεία τους μπορεί να επιφέρει σημαντικά επιτεύγματα. Θυμίζουμε πως σήμερα ο έλεγχος της Pirelli ανήκει στην κοινοπραξία των ChemChina και Silk Road Fund η οποία κατέχει το 45,5% του μετοχικού κεφαλαίο ενώ η ιταλικής Camfin διαθέτει το 10%.