Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κανένα σχέδιο συγχώνευσης της Pirelli με την Brembo

Ελλάδα 7:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κανένα σχέδιο συγχώνευσης της Pirelli με την Brembo

ΝΕΑ

Κανένα σχέδιο συγχώνευσης της Pirelli με την Brembo

ΝΕΑ

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ελαστικών επισήμανε ότι οι νέοι μέτοχοι αποδεικνύουν ότι κάνουν καλή δουλειά.

Advertisement
Advertisement

Η Brembo ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να αγοράσει μερίδιο 2,43% των μετοχών της Pirelli, το οποίο κατέχει άμεσα και έμμεσα μέσω της μητρικής της εταιρείας Nuova FourB, χαρακτηρίζοντας την προσέγγιση ως «μη κερδοσκοπική και μακροπρόθεσμη», ενώ αναφέρει ότι έκανε αυτόνομα την κίνηση.

Οι μετοχές της Pirelli ωστόσο από τότε που ο κατασκευαστής ελαστικών μπήκε ξανά στο χρηματιστήριο το 2017 δεν τα πηγαίνουν και ιδιαίτερα καλά και η Brembo αγόρασε το μερίδιο χωρίς να ενημερώσει την Pirelli ή τους μετόχους της, σε ιδιαίτερα χαμηλή αξία.

Advertisement
Advertisement

Από την άλλη μεριά η εταιρεία ελαστικών ανακοίνωσε ότι είχε εξασφαλίσει μια νέα πενταετή χρηματοδότηση ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ, την οποία θα χρησιμοποιήσει κυρίως για την αποπληρωμή του υπάρχοντος χρέους της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pirelli, Marco Tronchetti Provera, δήλωσε ότι οι αυξήσεις των μεριδίων από τους υφιστάμενους μετόχους και η άφιξη νέων μετόχων, όπως η Brembo, σε μια εποχή που η κρίση χτυπά την αγορά, επιβεβαιώνει ότι η εταιρία του είχε κάνει καλή δουλειά τα τελευταία χρόνια, καθώς και ότι είναι σταθερή. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει σχέδιο συγχώνευσης με τον κατασκευαστή φρένων.

Το επενδυτικό όχημα της Tronchetti Provera Camfin, το οποίο κατέχει μερίδιο 10% στην Pirelli, δήλωσε ότι συζητά εταιρική σχέση με τον μεγιστάνα Niu Yshen, έναν μακροπρόθεσμο επιχειρηματικό εταίρο της Pirelli στην Κίνα, για να δημιουργήσει μια νέα επιχείρηση. Η Brembo έχει κεφαλαιοποίηση αγοράς περίπου 2,3 δισ. ευρώ δηλαδή ένα δισεκατομμύριο λιγότερο από την Pirelli…

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Προσοχή! Επικίνδυνες γυναίκες αποκτούν αυτοκίνητα με… νάρκωση

Advertisement

Πάνω από 600.000 τα ανασφάλιστα οχήματα!

Έρχεται όριο ταχύτητας 30 ή 20 χλμ./ώρα στις πόλεις!