ΝΕΑ

Η Brabus φτιάχνει την απόλυτη Mercedes G-Class

Ελλάδα 6:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Brabus φτιάχνει την απόλυτη Mercedes G-Class

ΝΕΑ

Η Brabus φτιάχνει την απόλυτη Mercedes G-Class

ΝΕΑ

Η ονομασία 800 Adventure XLP δηλώνει σε μεγάλο βαθμό τον πιο ατίθασο και περιπετειώδη χαρακτήρα που έχει δώσει η Brabus στην ήδη θηριώδη Mercedes-AMG G63

Advertisement
Advertisement

Οι ακραίες δημιουργίες που έχουν ως βάση μοντέλα της Mercedes-AMG δεν είναι κάτι σπάνιο για την Brabus. Η 800 Adventure XLP είναι ένα τέτοιο παράδειγμα δείχνοντας πόσο μακριά μπορούν να φθάσουν οι δυνατότητες των μοντέλων από το Affalterbach.

Ως βάση έχει χρησιμοποιηθεί μια ειδικά μετασκευασμένη σε pick-up G63 με τον 4.0 Twin-Turbo V8 κινητήρα στον οποίο η Brabus έχει τοποθετήσει το πακέτο 800 PowerXtra+. Όπως αφήνει να εννοηθεί και η ονομασία η απόδοση του κινητήρα ανεβαίνει στους 800 PS με την χρήση μεγαλύτερων turbo, υψηλότερης πίεσης υπερπλήρωσης στα 1.6 bar και με επαναπρογραμματισμό της κεντρικής μονάδας ελέγχου. Κερασάκι στην τούρτα είναι η αντικατάσταση της εξάτμισης με νέα πιο ελεύθερης ροής η οποία μάλιστα έχει απολήξεις στα πλαϊνά του αυτοκινήτου. Αντίστοιχα εντυπωσιακή με την ισχύ των 800 PS είναι και η ροπή που αγγίζει τα 1000 Nm επιτρέποντας το σχεδόν δύο τόνους αυτοκίνητο να έχει επιδόσεις supercar.

brabus 800 xlp

Advertisement
Advertisement

Ανάλογη φροντίδα με τον κινητήρα έχει δεχθεί και η ανάρτηση στην οποία έχουν τοποθετηθεί ηλεκτρονικά ελεγχόμενα coil-over αμορτισέρ που εκτός από την σκληρότητα μπορούν να μεταβάλουν και το ύψος από το έδαφος φθάνοντάς το έως τα 48,8 cm.

Το αμάξωμα φοράει το ανθρακονημάτινο αισθητικό πακέτο Widestar  που μεταξύ άλλων προσφέρει και αύξηση του πλάτους κατά 11 cm και συμπληρώνεται από μεγάλους τροχούς και καθαρόαιμα εκτός δρόμου ελαστικά. Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι η ειδική βάση προσγείωσης για drone το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μεταφέρει στον οδηγό της G-Class την ευρύτερη εικόνα της περιοχής όπου βρίσκεται το αυτοκίνητο ή να δείξει λεπτομέρειες από κάποιο δυσπρόσιτο σημείο ή ακόμα και να εξυπηρετήσει ανάγκες μεταφοράς προμηθειών ή εξαρτημάτων. Η τιμή της τόσο ξεχωριστής G63 δεν θα μπορούσε βέβαια να μην είναι αντίστοιχα ιδιαίτερη καθώς η απόκτησή της απαιτεί την εκταμίευση σχεδόν 670.000 ευρώ για την έκδοση First Edition.

brabus 800 xlp

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Brabus μετατρέπει τη Mercedes-AMG GLS 63 σε εμβληματική ναυαρχίδα
Η σπάνια Mercedes A-Class από τη F1 που δεν πουλήθηκε ποτέ
Η Mercedes-Benz θα μειώσει τη γκάμα κινητήρων της