Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η BMW ετοιμάζει έκδοση M 610 ίππων για το ηλεκτρικό SUV iX

Ελλάδα 4:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η BMW ετοιμάζει έκδοση M 610 ίππων για το ηλεκτρικό SUV iX

ΝΕΑ

Η BMW ετοιμάζει έκδοση M 610 ίππων για το ηλεκτρικό SUV iX

ΝΕΑ

Από το M Division της BMW δεν «γλυτώνουν» ούτε τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, Έτσι θα επιμεληθεί και την κορυφαία έκδοση της iX, οι πωλήσεις της οποίας θα ξεκινήσουν το Νοέμβριο.

Advertisement
Advertisement

Ναι, το τμήμα M της BMW εξελίσσει ένα ηλεκτρικό, τετρακίνητο SUV επιδόσεων.

Μέχρι τώρα γνωρίζουμε λεπτομέρειες σχετικά με το μοντέλο εισαγωγής xDrive40 (με 326 ίππους) και το μεσαίο xDrive50 (523 ίππους), που επιβεβαίωσε η BMW. Το xDrive40 θα έχει αυτονομία 425 χλμ. με μπαταρία 70 kWh, το xDrive50 θα φτάνει τα 630 χλμ. με μπαταρία 100 kWh. Εδώ το 0-100 χλμ./ ώρα έρχεται στα 4,6 δευτερόλεπτα, οπότε ο Θεός ξέρει πόσο γρήγορο θα είναι το M60.

Τα xDrive40 και 50, θα κυκλοφορήσουν σε δύο επίπεδα εξοπλισμού (Sport και M Sport) με το M Sport να προσθέτει ένα μάλλον υπερβολικό «Aerodynamics Pack» που περιλαμβάνει ένα φανταχτερό κιτ αμαξώματος, φρένα M Sport, σκούρα τζάμια, αλλά και blacked out kit (σκούρα κρύσταλλα) στα φώτα.

Advertisement
Advertisement

Την ίδια γραμμή θα ακολουθήσει η BMW και για την Μ60 με αεροδυναμικά βοηθήματα στο στυλ της Χ6 Μ ενώ το κορυφαίο SUV θα πατά πάνω σε ζάντες ελαφρού κράματος 21 ιντσών με αποκλειστικό σχήμα για το μοντέλο.

Οι μπαταρίες του κορυφαίου iX θα είναι αυτές του xDrive50 με φόρτιση 200 kW και μικρότερη αυτονομία για χάρη των επιδόσεων. Η πνευματική ανάρτηση συμπεριλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό, με μία έξτρα ρύθμιση Track (περιλαμβάνει μικρότερο ύψος, λιγότερες αδράνειες και έμφαση στην οδική συμπεριφορά).

Advertisement

Οι iX xDrive40 και 50 θα διαθέτουν το συνδυασμό των δύο οθονών με διαγώνιο 12,3 και 14,9 ιντσών, καθώς και την τελευταία γενιά του iDrive, ενώ οι διαφορές στην iX M60 θα εντοπίζονται στις λεπτομέρεις και σε κάποιες επιπλέον δυνατότητες.  

Advertisement

Τα νέα My Modes επεκτείνουν τη γκάμα επιλέξιμων ρυθμίσεων οχήματος, δημιουργώντας μία ολοκληρωμένη οδηγική εμπειρία. Οι ενημερώσεις λογισμικού από απόσταση (Remote Software Upgrades) και η δυνατότητα αγοράς λειτουργιών σε μεταγενέστερο χρόνο από το BMW ConnectedDrive Store μέσω Λειτουργιών on Demand, και στη συνέχεια η εγκατάστασή τους ‘over the air’, διατηρούν το λογισμικό του οχήματος «πάντα ενημερωμένα».

Το βασισμένο σε cloud σύστημα πλοήγησης BMW Maps και το Augmented Reality Video στην οθόνη ελέγχου διασφαλίζουν γρήγορο και ακριβή προγραμματισμό διαδρομής. Η χρήση τεχνολογίας κινητού 5G για μετάδοση δεδομένων και η δυνατότητα ενσωμάτωσης ενός προσωπικού mobile λογαριασμού στο αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας την προσωπική κάρτα eSIM ενισχύουν το πρωτοποριακό προφίλ της BMW iX.

Τέλος στο εσωτερικό η κορυφαία iX M60 θα έχει νέα σπορ πολυρυθμιζόμενα καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα και επενδύσεις αλκαντάρα ή δέρμα . Η απουσία κεντρικού τούνελ δημιουργεί πρόσθετο χώρο για τα πόδια και επαρκή χώρο για λύσεις αποθήκευσης. Φυσικά θα υπάρχει δυνατότητα επιλογής από τρεις διαφορετικές προτάσεις για την εξατομίκευση του εσωτερικού.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
BMW i4: Πλήρης αποκάλυψη και σπορ έκδοση i4 Μ50
Στα σκαριά η ηλεκτρική BMW iX1
Ο Δεκάλογος της νέας BMW iX3 (video)