Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Στα σκαριά η ηλεκτρική BMW iX1

Ελλάδα 12:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα σκαριά η ηλεκτρική BMW iX1

Mobility

Στα σκαριά η ηλεκτρική BMW iX1

Mobility

H BMW ετοιμάζει τη νέα γενιά της X1, η οποία θα περιλαμβάνει και την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση iX1.

Advertisement
Advertisement

Η φίρμα του Μονάχου συνεχίζει την ηλεκτρική αντεπίθεσή της, καθώς μετά τα i3, i4, iX και iX3 εξελίσσει την EV έκδοση της νέας X1, η οποία θα βρει απέναντί της υπολογίσιμους αντιπάλους, όπως την Mercedes-Benz EQA.

Η συγκεκριμένη έκδοση του κόμπακτ διαστάσεων SUV θα βασίζεται στην εξελιγμένη πλατφόρμα FAAR 2, που θα μπορεί να φιλοξενήσει πέραν των ηλεκτρικών μοτέρ, θερμικά και επαναφορτιζόμενα υβριδικής τεχνολογίας σύνολα. Ήδη τα πρώτα μοντέλα δοκιμών έχουν κάνει την εμφάνισή τους στους γερμανικούς δρόμους, εφοδιασμένα με την απαραίτητη καμουφλαρισμένη ενδυμασία, χωρίς όμως να κρύβουν την κλειστή εμπρός γρίλια, παρόμοια με αυτή της iX3.

Και ενώ οι επίσημες πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά στοιχεία λάμπουν δια της απουσίας τους, εν τούτοις πηγές μέσα από το εργοστάσιο αναφέρουν ότι η νέα iX1 θα λανσαριστεί σε δύο εκδόσεις. Η πρώτη θα φέρει τον κωδικό 30e και θα τροφοδοτείται από μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 60 kWh που θα προσφέρει αυτονομία 450 χλμ., ενώ η δεύτερη (40e) θα έχει την μεγαλύτερη των 90 kWh, άρα και αυξημένη αυτονομία της τάξεως των 550 χλμ.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την προϊοντική στρατηγική της BMW, η ηλεκτρική iX1 αναμένεται στις αγορές μέσα στο 2023, ενώ νωρίτερα θα παρουσιαστεί η νέα γενιά της X1 σε εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αλλά και plug-in hybrid.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
BMW: «Όλα τα ηλεκτρικά μοιάζουν ίδια»
Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς θα οδηγεί BMW
Η θωρακισμένη BMW X7 μπορεί να αντιμετωπίσει τα πάντα (+vid)