Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η BMW θα εκμεταλλεύεται τη μεγάλη μάσκα για προβολείς!

Ελλάδα 19:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η BMW θα εκμεταλλεύεται τη μεγάλη μάσκα για προβολείς!

Mobility

Η BMW θα εκμεταλλεύεται τη μεγάλη μάσκα για προβολείς!

Mobility

Η κριτική που έχει δεχτεί η BMW για το μέγεθος της μάσκας εμπρός με το χαρακτηριστικό σχήμα στα νέα της μοντέλα, δεν φαίνεται να την «πτοεί», καθώς ετοιμάζει «φωτεινές εκπλήξεις».

Advertisement
Advertisement

Με φακούς προβολέων που αλλάζουν χρώμα και θα χρησιμοποιούν τη μάσκα ως κάλυμμα, η BMW δίνει συνέχεια στο «σίριαλ» της μεγάλης μάσκας των μοντέλων της.

Τα σχέδια που έχουν κατατεθεί προκειμένου η BMW να κατοχυρώσει την ιδέα για «εκμετάλλευση» της επιφάνειας της εμπρόσθιας μάσκας για να δημιουργήσει πηγές φωτισμού, ρίχνουν νερό στο μύλο της συζήτησης για το αν χρειάζεται ή όχι αυτό το μεγάλο μέγεθος. Το σχεδιαστικό τμήμα της BMW φαίνεται πως δεν έχει «τελειώσει» ακόμα με τις παραλλαγές της μάσκας και τώρα ετοιμάζει κάτι νέο και εντυπωσιακό.

Για να κατοχυρωθεί το νέο αυτό στοιχείο, τα σχέδια κατατέθηκαν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO) και προβλέπουν την αντικατάσταση της παραδοσιακής γρίλιας με «κρυφά» φωτιστικά στοιχεία. Το σχήμα της μάσκας, είναι μια παραλλαγή αυτής που έχουμε δει στην BMW i7, μόνο που αντί να έχει μάσκα και προβολείς ως ξεχωριστές μονάδες, ολόκληρο το μπροστινό άκρο του αυτοκινήτου καλύπτεται από ένα ενιαίο, λείο πλαίσιο.

Advertisement
Advertisement

Πίσω από το πλαίσιο αυτό θα εμφανίζονται διάφορα μοτίβα χάρη στη χρήση των προηγμένων LED, ενώ και το τμήμα της μάσκας μπροστά από τους προβολείς μπορεί να αλλάξει από αδιαφανές σε διαφανές. Τα οφέλη από μια τέτοια επιλογή, θα είναι ευρείας κλίμακας καθώς θα μπορεί να φτάσει μέχρι και στην ελεύθερη σχεδίαση του σχήματος των φώτων από τον κάτοχο αλλά το πρώτο από αυτά, είναι το ότι θα «τελειώσει» η οπτική κυριαρχία της τεράστιας μάσκας με τα διογκωμένα «βράγχια».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Aramco αποκτά μερίδιο στους κινητήρες της Renault-Geely
Η Aston Martin DBS Ultimate είναι το κύκνειο άσμα του V12
Παραδόθηκε η πρώτη Mercedes-AMG One (+video)