Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Aramco αποκτά μερίδιο στους κινητήρες της Renault-Geely

Ελλάδα 17:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Aramco αποκτά μερίδιο στους κινητήρες της Renault-Geely

ΝΕΑ

H Aramco αποκτά μερίδιο στους κινητήρες της Renault-Geely

ΝΕΑ

Στα τέλη της περσινής χρονιάς, ο Όμιλος Renault και ο Όμιλος Geely ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την εξέλιξη νέων κινητήρων. Πλέον, στο παιχνίδι μπαίνουν και οι Σαουδάραβες.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε, ο πετρελαιοπαραγωγός κολοσσός Aramco θα αποκτήσει σημαντικό ποσοστό μετοχών στην εταιρεία «Horse Project» την οποία σύστησαν οι Όμιλοι Renault και Geely για την εξέλιξη και δημιουργία καινούργιων κινητήρων και υβριδικών συστημάτων αυτών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η κρατική Aramco προτίθεται να επενδύσει σε αυτή. Προς το παρόν, δεν έχει ανακοινωθεί το ποσό που θα δώσει για να αποκτήσει τις μετοχές.

Ωστόσο, άνθρωποι που γνωρίζουν τα δεδομένα -και θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους- δήλωσαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι οι Σαουδάραβες μπορούν να αποκτήσουν ποσοστό ως 20% της νέας εταιρείας, αφήνοντας από 40% των μετοχών σε Renault και Geely, αντίστοιχα.

Advertisement
Advertisement

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι δημοσιογράφοι του Reuters έχουν στη διάθεσή τους έγγραφο το οποίο συνέταξαν από κοινού οι τρεις εταιρείες στο οποίο αναγράφεται η πρόθεση των Σαουδαράβων να επενδύσουν και στην ανάπτυξη συνθετικών καυσίμων, τόσο για τους καινούργιους κινητήρες όσο και για τη διάθεσή τους στην παγκόσμια αγορά. Επίσης, θα επενδύσουν και στα συστήματα κίνησης των οχημάτων με υδρογόνο, όπως αναφέρεται.

Advertisement

Τέλος, η εμπλοκή της Aramco στο νέο επιχειρηματικό σχήμα θα εξυπηρετήσει τις βλέψεις τόσο του γαλλικού Ομίλου όσο και του κινεζικού. Συγκεκριμένα, τα «πετροδόλαρα» θα μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθεια της Alpine να αναπτυχθεί τόσο σε ό,τι αφορά στα επιβατικά μοντέλα της όσο και στη συμμετοχή της στη Formula 1.

Advertisement

Για την Geely, τα χρήματα των Σαουδαράβων θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και της τεχνολογίας για τα αμιγώς ηλεκτρικά καινούργια μοντέλα της, πέραν αυτών με θερμικό κινητήρα. Εκτός από τα κινεζικά μοντέλα, η κίνηση αυτή αναμένεται να ενισχύσει τόσο αυτά της Volvo όσο και της Lotus οι οποίες ανήκουν σε αυτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Renault Arkana: Συναρπαστικό στιλ, καινοτόμες τεχνολογίες
Νέο λογότυπο (και) για την Geely
Έχουν μέλλον οι κινητήρες εσωτερικής καύσης;