Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Bentley θέλει να κατασκευάσει το ηλεκτρικό της στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ελλάδα 10:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Bentley θέλει να κατασκευάσει το ηλεκτρικό της στο Ηνωμένο Βασίλειο

Mobility

Η Bentley θέλει να κατασκευάσει το ηλεκτρικό της στο Ηνωμένο Βασίλειο

Mobility

Η Bentley πιέζει τον Όμιλο VW προκειμένου η συναρμολόγηση του νέου ηλεκτρικού της sedan να γίνει στα κεντρικά της, στο Crewe του Ηνωμένου Βασιλείου.

Advertisement
Advertisement

Το νέο μοντέλο της Bentley βασίζεται στη νέα αρχιτεκτονική Project Artemis του VW Group, για την εξέλιξη της οποίας είναι υπεύθυνη η Audi.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με το ηλεκτρικό που βασίζεται στο Project Artemis της Bentley είναι περιορισμένες αλλά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Adrian Hallmark, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του πως η εταιρεία θέλει την συναρμολόγηση αλλά και όλα σχεδόν τα στάδια της κατασκευής να γίνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Είμαστε μέρος μιας ομάδας, οπότε πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε η καλύτερη επιλογή αλλά από την άποψη της μάρκας, είναι αποστολή μας να διασφαλίσουμε ότι όλα μπορούν να χτιστούν εδώ», δήλωσε ο Hallmark. «Ναι, είναι εφικτό να έχουμε άβαφα αμαξώματα και στη συνέχεια να κάνουμε την υπόλοιπη δουλειά, μέχρι το φινίρισμα και την εσωτερική επένδυση αλλά έχουμε ένα περήφανο ρεκόρ στις εγκαταστάσεις μας στο Crewe, που λειτουργεί ως προστιθέμενη αξία στα μοντέλα που κατασκευάζονται εδώ».

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας για το νέο έργο Project Artemis ευρύτερα, ο Hallmark είπε ότι το γεγονός ότι η αυτοκινητοβιομηχανία έχει εμπλακεί στην ανάπτυξη της αρχιτεκτονικής από την πρώτη μέρα θα την βοηθήσει να προχωρήσει. «Το Project Artemis είναι αποτέλεσμα εξέλιξης της νέας ηλεκτρικής αρχιτεκτονικής. Θα είναι η βάση για πολλά προϊόντα σε διαφορετικά τμήματα του Ομίλου. Με τα υπάρχοντα μοντέλα μας στη Bentley, υπήρχε μεγάλη επεξεργασία στη συνέχεια, μετά την ολοκλήρωση της δουλειάς με την πλατφόρμα. Με το Project Artemis, οι διαδικασίες απλουστεύονται σημαντικά και η παραγωγή γίνεται πολύ πιο εύκολη».

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Αρχίζουν οι παραδόσεις της Bentley Pikes Peak Continental GT

Έτοιμη η πρώτη Bentley Blower Continuation

Advertisement

Αναγέννηση της Bentley με το πρώτο της ηλεκτρικό