Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Αναγέννηση της Bentley με το πρώτο της ηλεκτρικό

Ελλάδα 2:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αναγέννηση της Bentley με το πρώτο της ηλεκτρικό

Mobility

Αναγέννηση της Bentley με το πρώτο της ηλεκτρικό

Mobility

Με το νέο ηλεκτρικό sedan που προγραμματίζεται για παρουσίαση μετά το 2025, η Bentley φιλοδοξεί να σηματοδοτήσει την αλλαγή σελίδας για την ιστορία της.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Bentley θα είναι ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα που θα χρησιμοποιήσουν τη νέα πρωτοποριακή πλατφόρμα της Audi.

Η Bentley που ανήκει στον Όμιλο Volkswagen, έχει δεσμευτεί να προσφέρει μόνο ηλεκτρικά οχήματα (BEV) από το 2030 και σκοπεύει να τηρήσει αυτήν την προθεσμία, ξεδιπλώνοντας μια οικογένεια νέων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων στο δεύτερο μισό αυτής της δεκαετίας. Το πρώτο EV θα έχει αμάξωμα sedan και θα «χτιστεί» σε μια πλατφόρμα του VW Group, η οποία εξελίσσεται στο πλαίσιο του Project Artemis, που είναι μια ξεχωριστή σπουδή της Audi για την εξέλιξη μιας προηγμένης πλατφόρμας EV. Καθώς οι ιθύνοντες της Bentley δεν περιμένουν σύντομα ένα μεγάλο άλμα στην τεχνολογία της μπαταρίας, οπότε τα πρώτα ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρείας θα σχεδιαστούν ώστε να ταιριάζουν με τους περιορισμούς που τίθενται σε θέματα εμβέλειας και βάρους των σημερινών συστημάτων με την πολυτελή υπόσταση της Bentley. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, μοντέλα που θα διαφέρουν σημαντικά από αυτά που βρίσκουμε τώρα στη γκάμα της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Ο πρόεδρος της Bentley, Adrian Hallmark, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του πως η εταιρεία δεν έχει ακόμα αποφασίσει εάν τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα θα πάρουν την ονοματολογία των υφιστάμενων μοντέλων με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ο ίδιος διευκρίνισε πως «Η θέση μας είναι να κοιτάξουμε τους πελάτες και τις κατηγορίες των αυτοκινήτων. Εκτός από τη μετάβαση στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, θα πρέπει να προσαρμόσουμε τη γκάμα των προϊόντων μας εκ βάθρων, επειδή όλος ο κόσμος αλλάζει. Θέλουμε να προσελκύσουμε περισσότερες γυναίκες και να είμαστε πιο κοντά στις ανάγκες των μελλοντικών αστικών μετακινήσεων, καθώς το περιβάλλον θα είναι πολύ διαφορετικό από ότι είναι σήμερα». Από το 2025 και μετά, όταν και αναμένεται να δούμε μπαταρίες αυτοκινήτων 110kWh και 120kWh, θα έχει νόημα να μιλάμε για την πλήρη γκάμα των μοντέλων της Bentley, με τα sport coupe να περιλαμβάνονται στην ηλεκτρική τους εκδοχή. Σε πρώτη φάση μοιάζει πολύ πιο λογικό το να παρουσιαστεί μια αμιγώς ηλεκτρική πρόταση στην κατηγορία των πολυτελών SUV, εκεί που σήμερα είναι η Bentayga, μοντέλο το οποίο έχει «στρώσει το δρόμο» για την αποδοχή από ευρύ κοινό μια τέτοιας επιβλητικής πρότασης. Η πραγματική αναγέννηση της μάρκας όμως, θα έχει ακόμα κάποια χρόνια μέχρι να ξεκινήσει.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Aston Martin DBS Superleggera Volante VS Bentley Continental GT Convertible

Επιστροφή στην κερδοφορία για τον Όμιλο VW

Advertisement

Νέα Bentley Flying Spur: Με κινητήρα V8 και εστίαση στον οδηγό (+video)