Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Bentley πέρασε το ορόσημο των 200.000 αυτοκινήτων

Ελλάδα 22:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Bentley πέρασε το ορόσημο των 200.000 αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Η Bentley πέρασε το ορόσημο των 200.000 αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Της πήρε μόλις… 102 χρόνια για να φτάσει εκεί. Το αυτοκίνητο με το οποίο συμπληρώθηκαν οι 200.000 Bentley, ήταν μια υβριδική Bentayga.

Advertisement
Advertisement

Η Bentley άρχισε να κατασκευάζει πολυτελή αυτοκίνητα αμέσως μετά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο το 1919 και 102 χρόνια αργότερα, έφτασε στο εντυπωσιακό ορόσημο παραγωγής.

Το νούμερο αυτό είναι εντυπωσιακό για τα δεδομένα της πολυτελούς μάρκας, μια και μιλάμε για κάποια μοντέλα που μόλις μπορούν να χαρακτηριστούν κανονικής παραγωγής και όχι περιορισμένης. Φυσικά, αναλογιζόμενοι τον όγκο της συνολικής παραγωγής των αυτοκινήτων που ετησίως μετράει κάποια εκατομμύρια παγκοσμίως, οι 200.000 της Bentley είναι σταγόνα στον ωκεανό. Η Bentley αποκάλυψε ότι το 75% του συνόλου της παραγωγής της κατασκευάστηκε τα τελευταία 18 χρόνια, καθώς μέχρι το 2003, η εταιρεία είχε κατασκευάσει μόνο 44.000 αυτοκίνητα αλλά αυτό άλλαξε δραστικά εκείνο το έτος. Έκτοτε, η εταιρεία έχει κατασκευάσει άλλα 155.582 οχήματα. Το αυτοκίνητο με το οποίο συμπληρώθηκε το ορόσημο της παραγωγής, είναι μια Bentley Bentayga Hybrid που προορίζεται για έναν Κινέζο πελάτη.

Advertisement
Advertisement

Η Bentley επισημαίνει το 2003 ως σημείο καμπής για την εταιρεία, καθώς είναι η ίδια χρονιά που εισήχθη η Continental GT στη γκάμα, ένα από τα μοντέλα οχήματα με τις καλύτερες πωλήσεις της μάρκας, καθώς έχει περάσει τις 80.000 μονάδες παραγωγής. Η Bentayga πιθανότατα θα ξεπεράσει τα νούμερα της Continental GT, καθώς το SUV δείχνει να έχει τη δυναμική των πωλήσεων που χρειάζεται για να πετύχει κάτι τέτοιο. Από το 2015 έως και σήμερα, η Bentley έχει πουλήσει περισσότερα από 25.000 SUV Bentayga και οι προβλέψεις το θέλουν να γίνεται απόλυτο best seller για τη μάρκα μέσα στη δεκαετία διάθεσης. Στη φωτογραφία για το ορόσημο της παραγωγής, η Bentley μαζί με την Bentayga Hybrid που σηματοδότησε την παραγωγή των 200.000 αυτοκινήτων, παρουσίασε το εμβληματικό EXP2 που είναι το παλαιότερο μοντέλο της Bentley που εξακολουθεί να υπάρχει.

Διαβάστε ακόμα:
Η νέα Continental GT Speed είναι η πιο οδηγοκεντρική Bentley όλων των εποχών
Η Creative Bespoke υποστηρίζει πως έχει φτιάξει την απόλυτη Bentley Bentayga
Ένα ιδιαίτερα κομψό πρωτότυπο για το νέο SUV της Bentley