Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Audi θα χρεώνει τις αναβαθμίσεις μετά την αγορά

Ελλάδα 4:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Audi θα χρεώνει τις αναβαθμίσεις μετά την αγορά

ΝΕΑ

Η Audi θα χρεώνει τις αναβαθμίσεις μετά την αγορά

ΝΕΑ

Η Audi ανακοίνωσε ότι όσοι πελάτες της θα επιθυμούν να αναβαθμίσουν το μοντέλο της που διαθέτουν να χρειάζεται να καταβάλλουν το αντίστοιχο κόστος.

Advertisement
Advertisement

Μία από τις τάσεις που φαίνεται να εφαρμόζεται στο μέλλον στην Αυτοκινητοβιομηχανία αφορά στην over the air αναβάθμιση των συστημάτων και του εξοπλισμού των αυτοκινήτων.

Η Audi, εφαρμόζει ήδη την πρακτική στα αμιγώς ηλεκτρικά της, σε περιορισμένη έκταση. Όμως, προτίθεται να την αναπτύξει σε μεγάλο βαθμό από την επόμενη γενιά των μοντέλων της.

Αυτό δήλωσε στο βρετανικό Autocar ο Όλιβερ Χόφμαν, Τεχνικός Διευθυντής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Συγκριμένα ανέφερε: «Με την επόμενη γενιά της πλατφόρμας μας και της αρχιτεκτονικής της, θα προσφέρουμε περισσότερες επιλογές για την “κατά παραγγελία λειτουργία”. Χρόνο με τον χρόνο θα βλέπετε ότι θα φέρνουμε νέες.

»Πριν από μερικά χρόνια, υπήρχαν ιδέες για τη δημιουργία περισσότερων εσόδων από τις ψηφιοποιημένες λειτουργίες στα αυτοκίνητα παρά από την πώλησή τους.

Advertisement

»Αυτό είναι ένα (μεγάλο) βήμα. Νομίζω ότι υπάρχει απαίτηση από τους πελάτες για νέες λειτουργίες στο αυτοκίνητο και αυτό είναι μια δεξαμενή κερδών για εμάς. Ωστόσο, δεν βλέπουμε αυτή την πρακτική μόνο ως μια πηγή εσόδων, παρότι η εφαρμογή της θα θεωρείται μια φυσική πράξη στο μέλλον», κατέληξε.

Advertisement

Η δήλωση του Χόφμαν για το τι προτίθεται να κάνει σχετικά η Audi έρχεται σε αντίθεση με όσα ανακοίνωσε πριν από λίγο καιρό η BMW. Όπως είπε εκπρόσωπός της, η βαυαρική εταιρεία θα σταματήσει να χρεώνει πλέον την υπηρεσία αναβάθμισης των μοντέλων της καθώς, αυτή δεν έτυχε της εκτίμησης και της αποδοχής από τους πελάτες της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα Audi Q3 και Q3 Sportback PHEV ετοιμοπαράδοτα
Audi RS: Η βενζίνη ζει και βασιλεύει (για λίγο ακόμα…)
Οι τιμές του αναβαθμισμένου Audi Q4 e-tron στη χώρα μας