Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Aston Martin προχωρά τη 12κύλινδρη Vantage RS (+video)

Ελλάδα 9:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Aston Martin προχωρά τη 12κύλινδρη Vantage RS (+video)

ΝΕΑ

Η Aston Martin προχωρά τη 12κύλινδρη Vantage RS (+video)

ΝΕΑ

Η Aston Martin δοκιμάζει ένα πρωτότυπο στο Nurburgring για τη σκληροπυρηνική παραλλαγή της Vantage που κατά πάσα πιθανότητα θα έχει ένα V12 κινητήρα κάτω από το εμπρός καπό. Η Aston Martin αναμένεται να παρουσιάσει μια σημαντική αναβάθμιση για την Vantage στα τέλη του 2022 ή στις αρχές του επόμενου έτους.

Advertisement
Advertisement

Ενώ το επίκεντρο της ανανέωσης αυτής θα είναι τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά της καμπίνας, θα υπάρχει επίσης αυτή η νέα σκληροπυρηνική παραλλαγή που αναμένεται να αναβιώσει το όνομα Vantage V12 RS. Το όνομα αυτό, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε ένα πρωτότυπο Vantage με κινητήρα V12 που παρουσιάστηκε το 2008.

Το πρωτότυπο που βλέπουμε στο video και στις φωτογραφίες, είναι καμουφλαρισμένο με διαφορετικά πάνελ αμαξώματος, από τα οποία όμως μπορεί να διακρίνει κανείς κάποιες ιδιαιτερότητες που ετοιμάζονται για τη νέα αυτή παραλλαγή του μοντέλου. Σε αυτές τις λεπτομέρειες, συγκαταλέγεται και η διαμόρφωση του εμπρός καπό, με τους τεράστιους αεραγωγούς, τη διαφορετική μπροστινή μάσκα, τον μεγάλο πίσω διαχύτη και τα ανοίγματά στον πίσω προφυλακτήρα για την τοποθέτηση των απολήξεων της εξάτμισης εκατέρωθεν.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το καπό αναμένεται να βρίσκεται ο twin turbo V12 με χωρητικότητα 5,2 λίτρων της Aston Martin, κάτι που «προδίδεται» από τον ήχο στο «κατασκοπευτικό» βίντεο που έχουμε πιο κάτω. Ο κινητήρας θα αποδίδει περί τους 760 ίππους και περιμένουμε να δούμε αν θα είναι ο V12 η μοναδική επιλογή κινητήρα για το μοντέλο ή αν θα υπάρχουν εναλλακτικές. Αντίστοιχα, η πρόβλεψη για την τιμή της νέας Vantage, αναμένεται να φτάνει τις 180.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηλεκτρικές οι νέες Aston Martin Vantage και DB11
H Mansory ασχολήθηκε με την Aston Martin DBX
Έτοιμη η πρώτη Aston Martin Valkyrie

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement