Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτοιμη η πρώτη Aston Martin Valkyrie

Ελλάδα 3:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμη η πρώτη Aston Martin Valkyrie

ΝΕΑ

Έτοιμη η πρώτη Aston Martin Valkyrie

ΝΕΑ

Το πρώτο πανίσχυρο βρετανικό hypercar των 1.176 PS με τις τεχνολογίες από τη F1 είναι έτοιμο να περάσει στα χέρια του πρώτου τυχερού ιδιοκτήτη της.

Advertisement
Advertisement

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει εδώ και λίγες ώρες ένας εύπορος φίλος της αυτοκίνησης σε κάποια γωνιά του πλανήτη. Αυτό διότι, έλαβε επίσημη ενημέρωση από την Aston Martin πως έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της πανίσχυρης Valkyrie που είχε παραγγείλει και σε λίγες μέρεςφ θα την έχει… στα χέρια του.

Όπως ανακοίνωσε, μάλιστα, το βρετανικό brand, η Valkyrie έχει εισέλθει σε πλήρη παραγωγή, με τις υπόλοιπες παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες για τις επόμενες εβδομάδες.

«Η ολοκλήρωση του πρώτου μας hypercar αποτελεί μια ιδιαίτερα τιμητική στιγμή για εμάς. Το πρόγραμμα της Aston Martin Valkyrie δοκίμασε τα όρια όλων όσων ενεπλάκησαν σε αυτό. Αλλά η αφοσίωση στο όνειρο επέφερε τη δημιουργία ενός πραγματικά απίστευτου αυτοκινήτου, ενός αγωνιστικού της F1 για χρήση στο δρόμο», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aston Martin, Tobias Moers, προτού συμπληρώσει τα εξής:

Advertisement
Advertisement

«Η Valkyrie γεννήθηκε από τη σταθερή αφοσίωση ενός μεγάλου group άρτια εκπαιδευμένων μηχανικών και τεχνικών που δούλεψαν ακούραστα προκειμένου να παραχθεί. Νομίζω ότι οι πελάτες θα νοιώσουν ευτυχισμένοι με όσα καταφέραμε».

Σημειώνεται ότι όπως όλα τα μοντέλα της Aston Martin, έτσι και η Valkyrie κατασκευάζεται στα κεντρικά της μάρκας στο Gaydon. Συνολικά θα παραχθούν 150 κομμάτια, για την ολοκλήρωση καθενός εκ των οπο΄΄ιων απαιτούνται πάνω από 2.000 εργατοώρες.

Υπενθυμίζουμε ότι η Aston Martin Valkyrie ενσωματώνει έναν υβριδικό ατμοσφαιρικό V12 ο οποίος παράγει συνολικά 1.176 PS (στις 11.100 σ.αλ.) και 900 Nm, πλαισιωμένος από 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Παράλληλα, θα εφοδιάζεται με πληθώρα τεχνολογιών από τη F1, την ίδια ώρα που η κάθετη δύναμη θα φτάνει έως και 1.841 kg σε υψηλές ταχύτητες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ότι δεν πίνει ο Κάρολος, το καίει η Aston του!
Η Μελίνα, η Φαίδρα και η αντιζηλία με μία Aston Martin (+video)
Επίσημο: Aston Martin Valkyrie Spider