Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Πρωτότυπη Ferrari 296 έτοιμη για πίστα!

Ελλάδα 12:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρωτότυπη Ferrari 296 έτοιμη για πίστα!

ΑΓΩΝΕΣ

Πρωτότυπη Ferrari 296 έτοιμη για πίστα!

ΑΓΩΝΕΣ

Το πιο πετυχημένο αγωνιστικό στην ιστορία της αναμένεται να αντικαταστήσει η Ferrari με την πρώτη εικόνα της πρωτότυπης 296 GT3 να προκαλεί ενθουσιασμό.

Advertisement
Advertisement

Σαφώς και τα κοινά σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής 296 GTB είναι αρκετά, ωστόσο μία από τις κυριότερες διαφορές τους είναι η απουσία ηλεκτροκινητήρα για χάρη της αγωνιστικής του φύσης.

Το εντυπωσιακό supercar ξεχωρίζει για την αεροδυναμική του σχεδίαση, τον τεράστιο διαχύτη και τα φτερά πάνω από τους θόλους που σκοπό έχουν να βελτιώσουν τον συνολικό αεροδυναμικό συντελεστή και φυσικά τη βελτίωση της αγωνιστικής συμπεριφοράς του στην πίστα.

Η 488 GT3 που θα αντικατασταθεί, αποτελεί το «καμάρι» της ιταλικής φίρμας στις πίστες με 429 καρό σημαίες σε σύνολο 770 εκκινήσεων. Αυτό από μόνο του δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες για την 296 GT3, η οποία -απουσία του υβριδικού συστήματος– θα «περιοριστεί» σε μηχανικό σύνολο με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Advertisement
Advertisement

Χωρίς να έχουν διαρρεύσει λεπτομέρειες, αυτό αναμένεται να βασίζεται στον V6 Twin Turbo 2,9 λίτρων, που στην περίπτωση του μοντέλου παραγωγής αποδίδει 663 ίππους και με τη βοήθεια του ηλεκτροκινητήρα 123 kW φθάνει τους 829 ίππους συνολικά.

Ανάλογες είναι και οι επιδόσεις του κεντρομήχανου πισωκίνητου supercar, με το 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνεται σε 2,9 δευτερόλεπτα, το 0-200 χλμ./ώρα σε 7,3 δευτ., ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 330 χλμ./ώρα.

Advertisement

Το ντεμπούτο της αγωνιστικής Ferrari έχει προγραμματιστεί για το 2023 με τη γραμμή εκκίνησης να τη βρίσκει δίπλα στα… αγριεμένα Audi R8 LMS GT3 EVO II, BMW M4 GT3 και Lamborhini Huracan GT3 EVO.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πωλήθηκε έναντι 2,7 εκ. δολαρίων η Ferrari 275 GTB της Jane Fonda
Η Ferrari επεκτείνεται σε ένδυση και εστίαση
Γκουρού της τεχνολογίας ο νέος CEO της Ferrari

Advertisement