ΝΕΑ

Η ασφάλεια της Bugatti Bolide είναι επική

Ελλάδα 9:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ασφάλεια της Bugatti Bolide είναι επική

ΝΕΑ

Η ασφάλεια της Bugatti Bolide είναι επική

ΝΕΑ

Το απίθανο υπεραυτοκίνητο της Bugatti περνάει χαλαρά τις προδιαγραφές ασφάλειας της FIA.

Advertisement
Advertisement

Το εξωπραγματικό supercar Bugatti Bolide από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε έγινε το σημείο αναφοράς στα «έτοιμα για αγώνες» σπορ αυτοκίνητα. Η Bolide είναι μια προσπάθεια της γαλλικής μάρκας να δείξει τις ικανότητές της στον τομέα των αγωνιστικών μοντέλων τα οποία χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια θα μπορούσαν να πάρουν μέρος στον 24ωρο του Λε Μαν.

Εκτός από τον τομέα των επιδόσεων και της αξεπέραστης οδηγικής συμπεριφοράς, η Bugatti Bolide πήρε άριστα και στην ασφάλεια. Αυτό δεν είναι κάτι που το λέμε τυχαία καθώς το supercar έχει πάρει έγκριση ασφάλειας επιπέδου FIA για την κατηγορία LMH και LMDh.

Advertisement
Advertisement

Όλα αρχίζουν από το μονοκόκ πλαίσιο το οποίο συναντάμε στα μονοθέσια της Formula 1 και τα πρωτότυπα του Λε Μαν. Έχει περάσει όλα τα τεστ σύγκρουσης της FIA και είναι σε θέση να αντέξει πιέσεις 7,5 τόνων στο εμπρός μέρος, 12 τόνων στο μεσαίο κομμάτι και το πίσω μέρος 6 τόνους.

Το μονοκόκ πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ενισχυμένο ανθρακόνημα με μελετημένο πάχος σε όλα του τα σημεία. Το κερασάκι στην τούρτα της ασφάλειας της Bolide είναι το στρατιωτικού τύπου συστήματος πυρόσβεσης. Ακολουθεί και εκείνο τις προδιαγραφές της FIA και είναι σε θέση να προστατεύσει τους επιβάτες από κάθε είδους φωτιά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Χρυσή εποχή» της Bugatti: Η επιτομή του car-art!
H Bugatti τιμά τον αρχισχεδιαστή της (+video)
Αυτό το ρολόι είναι μοναδικό και κοστίζει όσο μια Bugatti! (+video)

Advertisement