Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Χρυσή εποχή» της Bugatti: Η επιτομή του car-art!

Ελλάδα 14:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Χρυσή εποχή» της Bugatti: Η επιτομή του car-art!

ΝΕΑ

«Χρυσή εποχή» της Bugatti: Η επιτομή του car-art!

ΝΕΑ

Έχουμε δει πολλές τεχνοτροπίες σε πολυτελή αυτοκίνητα, αλλά η ιδέα ενός πελάτη της Bugatti, δεν έχει προηγούμενο.

Advertisement
Advertisement

Η «Χρυσή Εποχή» είναι ίσως το πιο απαιτητικό, κατά παραγγελία, έργο που έχει αναλάβει ποτέ η Bugatti.

Είναι το αποτέλεσμα δύο ετών καινοτόμου και εξατομικευμένης δεξιοτεχνίας, με εντελώς νέες τεχνικές που το εξυψώνουν από τον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας, σε καθαρή τέχνη.

Σε αυτήν την περίπτωση, αυτό το όραμα προήλθε από έναν συλλέκτη Bugatti με βαθιά εκτίμηση για την ιστορία της Bugatti και για την περίπλοκη μηχανική του κινητήρα W16. Όχι μόνο επέλεξε μια Chiron Super Sport για να γιορτάσει τη σχεδίαση του κινητήρα εσωτερικής καύσης, αλλά ήθελε να αποτίσει φόρο τιμής στην ιστορία που οδήγησε στη δημιουργία του.

Advertisement
Advertisement

Με αυτό το όραμα, που παρουσιάστηκε στην Bugatti, η ομάδα σχεδιασμού ανέπτυξε μια πρόταση που αποτύπωσε την ουσία αυτού που κάνει την φίρμα ξεχωριστή, που λέγεται μέσα από τις πιο αξέχαστες και εξαιρετικές δημιουργίες της. Και το αποτέλεσμα είναι: «Χρυσή Εποχή».

Η ιδέα περιλάμβανε 45 σκίτσα, αναφορές στην ιστορία της εταιρείας, ζωγραφισμένα στο χέρι και με το ανάλογο φινίρισμα, για να αντέξουν στο χρόνο και στο αμάξωμα του κορυφαίου supercar! Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της εξατομίκευσης, τότε τι είναι;

Advertisement

Το συνολικό έργο για το αυτοκίνητο θα αποτυπώσει την ασύγκριτη κληρονομιά της Bugatti, μια ιστορία που αφηγείται μέσα από μια σύνθεση από όμορφα περίπλοκα σκίτσα που απεικονίζουν ορόσημα από τη θρυλική μάρκα.

Advertisement

Στην πλευρά του συνοδηγού, 26 χειροποίητα σκίτσα αποκαλύπτουν εικόνες όπως το Type 41 Royale -που επαινείται ως το πιο πολυτελές αυτοκίνητο όταν αποκαλύφθηκε το 1926- και το Type 57 SC Atlantic, που θεωρείται ευρέως ως το πιο όμορφο αυτοκίνητο που έχει σχεδιαστεί ποτέ. Είναι μια βιτρίνα των στιγμών που η Bugatti άλλαξε τον ρου της ιστορίας του αυτοκινήτου με τις νέες της καινοτομίες.

Από την πλευρά του οδηγού, 19 σκίτσα απεικονίζουν την αναγέννηση και τη διαρκή επιτυχία της Bugatti από το 1987, ξεκινώντας από την EB110, μέσω των Veyron και Chiron2. Μια όμορφα απλή αναπαράσταση των 3.712 μεμονωμένων εξαρτημάτων που ενώνονται για να δημιουργήσουν τον θρυλικό κινητήρα W16 -τον ​​πιο προηγμένο κινητήρα αυτοκινήτου που κατασκευάστηκε ποτέ– δικαίως παίρνει τη θέση του ως μέρος του αριστουργήματος.

Advertisement

Το αυτοκίνητο θα κάνει μια δημόσια εμφάνιση, στο Μοντερέι των ΗΠΑ, την προσεχή εβδομάδα, πριν παραδοθεί στα χέρια του ιδιοκτήτη του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

H Bugatti τιμά τον αρχισχεδιαστή της (+video)
Αυτό το ρολόι είναι μοναδικό και κοστίζει όσο μια Bugatti! (+video)
Τι κρύβει ο αντικαταστάτης της Bugatti Chiron;