ΝΕΑ

Η Arash θα φέρει 2080 άλογα στη Γενεύη!

Ελλάδα 4:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Arash θα φέρει 2080 άλογα στη Γενεύη!

ΝΕΑ

Η Arash θα φέρει 2080 άλογα στη Γενεύη!

ΝΕΑ

Έτοιμη να «ταράξει τα νερά» της σύγχρονης αυτοκίνησης δηλώνει η Arash, που στο 86ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης θα παρουσιάσει το εντυπωσιακό AF10 Hybrid.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Δύο χρόνια μετά την παρουσίαση του AF8 στην ελβετική πόλη, η βρετανική εταιρεία ετοιμάζεται να μπει στην αρένα των hypercars αλλά… προκαλώντας θόρυβο αφού η υβριδική εκδοχή του AF10 προσφέρει εξωπραγματικούς αριθμούς.

Όπως για παράδειγμα τα 2080 άλογα που έρχονται από τις συνδυασμένες προσπάθειες ενός V8 βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 6.2 lt που δίνει τα 900 και τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων που συνεισφέρουν από 295 άλογα έκαστος!

Advertisement
Advertisement

Arash-AF10-a640

Ως αποτέλεσμα, το AF10 Hybrid ξεπερνάει κάθε άλλο hypercar, αφού προσφέρει τα διπλάσια άλογα από τη LaFerrari ενώ και η Bugatti Chiron που θα αποκαλυφθεί στη Γενεύη, δεν μπορεί να το ανταγωνιστεί. Ο κατασκευαστής δεν ανακοίνωσε τελική ταχύτητα αλλά τα 0-100 έρχονται στα 2.8sec για το «τέρας» της Arash που είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα και αλουμίνιο.

Arash-AF10-c640

Advertisement

Το εντυπωσιακό Hypercar που κοστίζει περίπου ενάμιση εκατομμύριο ευρώ, θα προσφέρεται και σε αγωνιστική ένδυση, που θα περιλαμβάνει roll cage, σύστημα ενδοεπικοινωνίας και πυροσβεστήρα.

Όσο για την απλή εκδοχή του, εφοδιάζεται με τον ίδιο κινητήρα βενζίνης αλλά σε πιο… προσγειωμένη έκδοση, που προσφέρει 550 άλογα. Το κόστος απόκτησής του, είναι στο 1/3 της τιμής της υβριδικής έκδοσης.

Advertisement