Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Apple εξελίσσει την πιο προηγμένη ηλιοροφή στον κόσμο

Ελλάδα 11:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Apple εξελίσσει την πιο προηγμένη ηλιοροφή στον κόσμο

ΝΕΑ

Η Apple εξελίσσει την πιο προηγμένη ηλιοροφή στον κόσμο

ΝΕΑ

Εκτός από την εξέλιξη του πολυαναμενόμενου Apple Car, η κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας εργάζεται και πάνω σε μερικά συστήματα που θα ενισχύσουν την ελκυστικότητα του προϊόντος της.

Advertisement
Advertisement

Από πέπλο μυστικότητας καλύπτονται οι ενέργειες της Apple που αφορούν την εξέλιξη του μοντέλου της με το οποίο θα εισέλθει στην αυτοκινητικό κόσμο.

Πέρα, όμως, από τις συζητήσεις με μια πληθώρα δυνητικών συνεργατών, η κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας εργάζεται πάνω και στην ανάπτυξη ενός προηγμένου συστήματος το οποίο δεν αποκλείεται να ενσωματωθεί στο φιλόδοξο ηλεκτρικό και αυτόνομο αυτοκίνητό της.

Κατατεθείσα αίτηση για χορήγηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας – με την ονομασία «Κινητά συγκροτήματα πάνελ»- δείχνει ότι η Apple εξελίσσει ένα νέο σύστημα ηλιοροφής που παρέχει στους επιβάτες τη δυνατότητα να ρυθμίζουν το πόσο φως θα εισέρχεται στην καμπίνα.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για υαλοπίνακες με μεμβράνες μεταβλητής διαφάνειας, οι οποίοι θα επιτρέπουν σε οποιονδήποτε βρίσκεται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου να ρυθμίζει την ένταση φωτεινότητας της καμπίνας με το πάτημα ενός κουμπιού. Για την αυξομείωση της φωτεινότητας της καμπίνας, θα φροντίζουν δύο κινητές επιφάνειες στην οροφή που θα μπορούν να κινηθούν τόσο στην ίδια, όσο στην αντίθετη κατεύθυνση.

Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πατέντα, που, ωστόσο, δεν είναι σίγουρο ότι θα βρει εφαρμογή στο μελλοντικό αυτοκίνητο της Apple.

Στον αντίποδα, συνιστά αποδεικτικό στοιχείο για την έντονη δραστηριοποίηση της εταιρείας στον κόσμο της αυτοκίνησης, και τη «δίψα» της να επινοήσει έξυπνα συστήματα που θα ενισχύσουν την ελκυστικότητα του επερχόμενου μοντέλου της.

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει των πιο πρόσφατων δημοσιευμάτων, το Apple Car δεν αναμένεται να λανσαριστεί πριν από το 2025, ενώ δεν αποκλείεται να είναι συμβατό με τεχνολογίες πλήρως αυτόνομης οδήγησης (επιπέδου 5) που θα απαλλάσσουν πλήρως τον οδηγό από τη διαδικασία ελέγχου του αυτοκινήτου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Apple ετοιμάζει περισσότερες δυνατότητες για το CarPlay
Πως θα θέλατε να είναι το Apple Car;
Apple: Οι «χυλόπιτες»… τη βύθισαν στη μοναξιά