Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Rimac C_Two σε δοκιμές πρόσκρουσης (Video)

Ελλάδα 6:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Rimac C_Two σε δοκιμές πρόσκρουσης (Video)

ΝΕΑ

Το Rimac C_Two σε δοκιμές πρόσκρουσης (Video)

ΝΕΑ

Αν είστε λάτρεις των υπεραυτοκινήτων και θέλετε να τα θαυμάζετε έτσι ακριβώς όπως ελπίζει και ο κατασκευαστής τους τότε μην δείτε το ακόλουθο βίντεο της Rimac όπου η εταιρία υποβάλλει το C_Two σε δοκιμές πρόσκρουσης κατά την εξέλιξή του.

Advertisement
Advertisement

 

Όλα τα αυτοκίνητα που θέλουν να κινούνται σε δημόσιο δρόμο πρέπει να περάσουν από αυστηρούς ελέγχους και να πάρουν τις ανάλογες εγκρίσεις ανεξάρτητα από την… στόφα: Οι νόμοι και οι προδιαγραφές είναι ίδιοι για όλους ακόμη και για τους κατασκευαστές πανάκριβων υπεραυτοκινήτων όπως είναι το ηλεκτρικό Rimac C_Two των 1.914 ίππων και τιμή που ξεκινά από τα 1,7 εκατ. ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Η Rimac, για να τονίσει και τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας που προσφέρει το C_Two και για να δείξει στον κόσμο ότι δεν έχει αφήσει τίποτα στην τύχη, έδωσε στην δημοσιότητα ένα βίντεο από τις δοκιμές πρόσκρουσης του αυτοκινήτου που είχαν ως στόχο την εξασφάλιση της παγκόσμιας έγκρισης στον τομέα της παθητικής ασφάλειας.

Οι άνθρωποι της Rimac, εξηγούν στο βίντεο τα προβλήματα που αντιμετώπισαν στην εξέλιξη της παθητικής ασφάλειας του C_Two αλλά και το ιδιαίτερα υψηλό κόστος που συνεπάγεται αυτή. Βέβαια δεν παρέλειψαν να τονίσουν ότι με την πρόοδο της τεχνολογίας και την χρήση υπολογιστών που επιτρέπουν την προσομοίωση αυτό το κόστος δεν είναι πλέον τόσο απαγορευτικό όσο στο παρελθόν για έναν μικρό κατασκευαστή.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια εξέλιξης του πρωτότυπου η Rimac χρησιμοποίησε το ίδιο μονοκόκ πλαίσιο για έξι διαδοχικές δοκιμές πρόσκρουσης! Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί.

Advertisement