Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Alfa Romeo Tonale Hybrid και περιπολικό

Ελλάδα 22:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Alfa Romeo Tonale Hybrid και περιπολικό

ΝΕΑ

Η Alfa Romeo Tonale Hybrid και περιπολικό

ΝΕΑ

Ως γνωστόν, οι Ιταλοί κάνουν τα πάντα με στυλ. Ακόμα και όταν πρόκειται για τα περιπολικά τους. Τι πιο ταιριαστό από μια Alfa Romeo, συνεπώς.

Advertisement
Advertisement

Η Alfa Romeo και η ιταλική Αστυνομία συνεργάζονται για δεκαετίες καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία προμηθεύει το Σώμα με περιπολικά.

Αυτό ξεκίνησε από το 1951, όταν η εταιρεία έδωσε για πρώτη φορά στους «Carabinieri» το τζιπ 1900 M (γνωστότερο ως «Matta») και συνεχίζεται και στις ημέρες μας.

Εφέτος, η Alfa Romeo θα παραδώσει 400 Tonale Hybrid τις οποίες θα μετατρέψει σε περιπολικά. Όπως έγινε γνωστό, τα πρώτα αυτοκίνητα θα αρχίσουν να διατίθενται εντός του Ιουλίου και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στο τέλος της χρονιάς.

Advertisement
Advertisement

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία όπου η ιταλική Αστυνομία θα έχει ένα crossover/SUV μοντέλο με σύστημα ήπιας υβριδικής διάταξης (48 Volt). To αμάξωμα των περιπολικών Tonale Hybrid θα είναι ενισχυμένο για να προσφέρει μεγαλύτερη προστασία στους αστυνομικούς και βαμμένο κατάλληλα. Φυσικά, στην οροφή του θα υπάρχει ο φάρος από φώτα LED και η σειρήνα.

Η εταιρεία θα προσαρμόσει το εσωτερικό των αυτοκινήτων στις ανάγκες των στελεχών της Αστυνομίας κατά το έργο τους. Έτσι, θα οι συγκεκριμένες Tonale θα έχουν ειδικές θήκες για την τοποθέτηση του εξοπλισμού των αστυνομικών, θα υπάρχει μεγαλύτερος χώρος για να μπορούν να κάθονται φέροντες πλήρη εξάρτηση, ενώ στο ταμπλό θα υπάρχει και ο αντίστοιχος εξοπλισμός ασύρματης επικοινωνίας.

Advertisement

Θυμίζουμε ότι η Tonale Hybrid έχει τον τετρακύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρου ο οποίος αποδίδει 160 ίππους και μέγιστη ροπή 240 Nm. Ο ηλεκτροκινητήρας του συστήματος αποδίδει 20 ίππους και μέγιστη ροπή 55 Nm. Oι μπαταρίες έχουν ενεργειακή χωρητικότητα 0,8 kW.

Advertisement

Τέλος, η μετάδοση της κίνησης γίνεται στους εμπρός τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid με νέα εισαγωγική έκδοση
Alfa Romeo: Sold out για τις επετειακές Giulia και Stelvio Quadrifoglio
Γίνε εσύ ο… νονός της νέας Alfa Romeo!