Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Alfa Romeo σχεδιάζει το μέλλον, με οδηγό το παρελθόν

Ελλάδα 0:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Alfa Romeo σχεδιάζει το μέλλον, με οδηγό το παρελθόν

ΝΕΑ

Η Alfa Romeo σχεδιάζει το μέλλον, με οδηγό το παρελθόν

ΝΕΑ

Η ιταλική φίρμα και η φινέτσα, είναι δύο έννοιες ταυτόσημες, και δείχνουν το δρόμο για τα επόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Η Alfa Romeo έχει ρίξει μεγάλο βάρος στο αισθητικό  αποτέλεσμα της νέας γενιάς πλήρως ηλεκτρικών της σειράς, το πρώτο μοντέλο της οποίας πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2024 ως ένα συμπαγές SUV.

Ο επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος, Αλεχάντρο Μεζονέρο Ρομάνο, αποκάλυψε ότι η ομάδα του εμπνεύστηκε από τους προκατόχους του της δεκαετίας του 1960 και τα αυτοκίνητα «Coda Tronca» -ή «κοντή ουρά» που δημιούργησαν.

«Αυτά τα αυτοκίνητα με τετράγωνη ουρά ήταν καινοτόμα σχέδια της εποχής τους, τα πρώτα από τα οποία ήταν πραγματικά τα Giulia SZ και TZ των αρχών της δεκαετίας του 1960», είπε ο Μεζονέρο-Ρομάνο.

Advertisement
Advertisement

Και πρόσθεσε: «Τα αυτοκίνητά μας επόμενης γενιάς θα επαναφέρουν το Coda Tronca σε μια τρέχουσα σχεδιαστική γλώσσα, ως μέσο για την ενίσχυση της αεροδυναμικής απόδοσης και αυτονομίας, φυσικά, αλλά και για να δώσουν στα αυτοκίνητα έναν ξεχωριστό, κλασικό σχεδιαστικό χαρακτήρα της Alfa Romeo».

Το προϊοντικό πλάνο της φίρμας, πρόκειται να περιλαμβάνει πολλά ολοκαίνουργια μοντέλα, πέρα ​​από το παρθενικό της συμπαγές EV. Μεταξύ αυτών, είναι οι αντικαταστάσεις τόσο για τη Giulia, όσο και για τη Stelvio το 2025 και στη συνέχεια ένα ολοκαίνουργιο crossover το 2026, το οποίο αναμένεται να είναι σημαντικό για την ανάπτυξη της εταιρείας, πέρα ​​από την ευρωπαϊκή αγορά.

Το SUV της κατηγορίας Β του 2024, το οποίο θα είναι αδελφοποιημένο με το Jeep Avenger, θα ξεκινήσει το πρόγραμμα ανανέωσης μοντέλων και επρόκειτο να ονομαστεί Brennero. Ωστόσο, αυτό το όνομα αποκλείστηκε από τον αρχισχεδιαστή της φίρμας: “Το όνομα του μοντέλου είναι πλέον αποφασισμένο. θα είναι ιταλικό και θα είναι όμορφο. Αλλά περισσότερα από αυτό, δεν μπορώ να πω προς το παρόν”.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid με μηδενικό φόρο εταιρικής χρήσης
Στην Autostrada ένα μονοθέσιο της Alfa Romeo (+video)
Alfa Romeo: Sold out για τις επετειακές Giulia και Stelvio Quadrifoglio