Live Κίνηση
Περισσότερα
PLUG-IN 2023

Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid με μηδενικό φόρο εταιρικής χρήσης

Ελλάδα 21:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid με μηδενικό φόρο εταιρικής χρήσης

PLUG-IN 2023

Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid με μηδενικό φόρο εταιρικής χρήσης

PLUG-IN 2023

Πρόσφατα στη γκάμα της Alfa Romeo Tonale PHΕV προστέθηκε και η εισαγωγική της έκδοση Sprint, η λιανική τιμή προ φόρων της οποίας είναι μικρότερη των 40.000 ευρώ, οπότε η κατοχή της ως εταιρικό αυτοκίνητο συνεπάγεται και μηδενικό φόρο εταιρικής χρήσης.

Advertisement
Advertisement

Αναμφισβήτητα το πρώτο που μπορείς να σκεφτείς αντικρίζοντας την Tonale είναι το πόσο ξεχωρίζει. Με κουπέ αναλογίες, επιβλητικό αποτύπωμα στον δρόμο και ένα εμπρός μέρος αβίαστα δυναμικό που σε υποχρεώνει σχεδόν να το κοιτάξεις.

Αν και όλες οι εκδόσεις της Tonale έχουν έναν εντυπωσιακό οπτικό αντίκτυπο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κορυφαία Plug-in Hybrid Q4 σηματοδοτεί τόσο την ολοκλήρωση της γκάμας και την εισαγωγή της ιστορικής ιταλικής μάρκας στην εποχή της εξηλεκτρισμένης κίνησης, όσο και την πιο δυναμική της απόχρωση. Τόσο σχεδιαστικά όσο και από πλευράς επιδόσεων και οδικής συμπεριφοράς.

Advertisement
Advertisement

Η κορυφαία έκδοση της Tonale εκφράζει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη τη μεταμόρφωση της μάρκας, συνδυάζοντας μέγιστη αποδοτικότητα και παράλληλα σπορ χαρακτήρα. Η μέση κατανάλωση, εφόσον  υπάρχει τακτική φόρτιση της μπαταρίας, δεν ξεπερνά τα 1,1 λτ/100 χλμ., ενώ η μέση εκπομπή CO2 φτάνει μόλις τα 26 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, στοιχείο που εκτός των άλλων της εξασφαλίζει ελεύθερη πρόσβαση στο δακτύλιο και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Με συνολική απόδοση 280 ίππων, το υβριδικό σύστημα αποτελείται από έναν turbo βενζινοκινητήρα 1,3 λίτρων με απόδοση 180 ίππους που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων και κινεί τους εμπρός τροχούς και έναν ηλεκτρικό κινητήρα μέγιστης απόδοσης 90 kW (122 PS) και 250 Nm ροπής που κινεί τους πίσω τροχούς.

Advertisement

Εφοδιασμένη με το σύστημα τετρακίνησης Q4, η Plug-in Hybrid Tonale, συνδυάζει την ασφάλεια με τις εξαιρετικές επιδόσεις. Η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα διαρκεί μόλις 6,2 δευτερόλεπτα ενώ η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 135 χλμ./ώρα στην αμιγώς ηλεκτρική κίνηση και τα 206 χλμ./ώρα στην υβριδική λειτουργία. Την ίδια στιγμή, η επιτάχυνση είναι πάντα άμεση χάρη στη ροπή του ηλεκτροκινητήρα.

Advertisement

Το σύστημα λειτουργεί σε τάση 306V και η μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 15,5 kWh εξασφαλίζει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία που ξεπερνά τα 80 χλμ. σε αστικές συνθήκες. Η συνολική αυτονομία που ξεπερνά τα 600 χλμ., γεγονός που καθιστά την Tonale ως ένα από τα πλέον αποδοτικά plug-in υβριδικά SUV.

Στο εσωτερικό, η σύγχρονη σχεδίαση, οι χώροι και η ποιοτική εκτέλεση συμβαδίζουν με την ενσωμάτωση τεχνολογικών συνδεσιμότητας και ασφάλειας που βρίσκονται στην αιχμή της πρωτοπορίας.

Advertisement

Κυριαρχεί η οθόνη των 12,25 που αντικαθιστά τον παραδοσιακό πίνακα οργάνων με πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης καθώς και η κεντρική οθόνη αφής των 10,25 ιντσών του συστήματος πολυμέσων με ζωντανά χρώματα, λεπτομερή γραφικά, ταχύτατη απόκριση και γρήγορη ροή εναλλαγής κατά την πλοήγηση στα μενού.

Αντίστοιχα, το πακέτο των συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού ADAS προσφέρει στην Tonale δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, συνδυάζοντας τις λειτουργίες του Adaptive Cruise Control, του συστήματος ευθυγράμμισης στη λωρίδα κίνησης με την κάμερα εμπρόσθιας και περιμετρικής επιτήρησης του περιβάλλοντος όπου βρίσκεται το αυτοκίνητο.

Αλλά η κορυφαία plug-in υβριδική Tonale έχει εξελιχθεί και με γνώμονα την οδηγική απόλαυση, όπως κάθε Alfa Romeo. Συνδυάζει τις κορυφαίες επιδόσεις που της χαρίζουν οι 280 ίπποι και την ασφάλεια της τετρακίνησης με την αμεσότητα, την σπιρτάδα και την οδηγοκεντρική φιλοσοφία που ήταν ανέκαθεν το σήμα-κατατεθέν κάθε Alfa Romeo. Γιατί η εξηλεκτρισμένη εποχή δεν χρειάζεται να είναι βαρετή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H τιμή της Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid στην Ελλάδα
Γίνε εσύ ο… νονός της νέας Alfa Romeo!
Η Alfa Romeo P7 που θα μείνει όνειρο