Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Alfa Romeo ετοιμάζει μεγάλο ηλεκτρικό

Ελλάδα 16:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Alfa Romeo ετοιμάζει μεγάλο ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Η Alfa Romeo ετοιμάζει μεγάλο ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Η πρόσφατη ένταξη της Tonale στην γκάμα τής Alfa Romeo έδωσε νέα ώθηση στην ιταλική εταιρεία και ενίσχυσε την εξωστρέφειά της. Αποτέλεσμα αυτής είναι και η ανακοίνωση για τα μελλοντικά μοντέλα της.

Advertisement
Advertisement

Όπως έγινε γνωστό, η Alfa Romeo προγραμματίζει την εξέλιξη, δημιουργία και διάθεση τριών καινούργιων αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων τα οποία θα εντάσσονται στην πολυτελή κατηγορία οχημάτων, ενώ θα συμπεριλαμβάνεται και ένα μεγάλων διαστάσεων SUV.

Βάσει δημοσιεύματος στην Automotive News Europe, ο Jean-Philippe Imparato, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε ότι η Alfa Romeo πρέπει να δημιουργήσει νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα τα οποία θα προορίζονται για την αγορά της Βoρείου Αμερικής.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον κ. Imparato αυτά είναι απαραίτητο να υπάρξουν καθώς θα αποτελέσουν σημαντικό στοιχείο για την των πωλήσεών της εκτός Ευρώπης κατά τουλάχιστον 40% ως το 2030, σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο που την αφορά. Συγκριτικά, τώρα αυτές είναι μόνο στο 18% των συνολικών ετήσιων.

Ο κ. Imparato επισήμανε ότι η αγορά τής Βορείου Αμερικής θα συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη του στόχου. Όπως είπε, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό καινούργιο μοντέλο θα παρουσιαστεί εντός του 2024. Έναν χρόνο αργότερα θα παρουσιαστεί ένα ακόμα καινούργιο ηλεκτρικό όχημά της, ενώ το 2027 θα εμφανιστεί ένα μεγάλων διαστάσεων SUV αυτής της τεχνολογίας το οποίο αναμένεται να ανταγωνίζεται την BMW X5, όπως διευκρίνισε.

Advertisement

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alfa Romeo είπε, επίσης, ότι τα καινούργια μοντέλα θα έχουν μέγιστη ισχύ η οποία θα μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ των 350-1.000 ίππων. Θα βασίζονται σε πλατφόρμα αρχιτεκτονικής 800 Volt και οι μπαταρίες τους θα μπορούν να φορτίζουν από το 20%-80% της ενεργειακής χωρητικότητάς τους σε 18 λεπτά, στον αντίστοιχο ταχυφορτιστή.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μια Alfa Romeo Giulia εμπνευσμένη από τα ’60s
H συλλεκτική Alfa Romeo Tonale Edizione Speciale
Μια νέα Alfa Romeo MiTo μπορεί να είναι έτσι