Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η άγνωστη χάτσμπακ Mercedes-Benz 190Ε

Ελλάδα 2:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η άγνωστη χάτσμπακ Mercedes-Benz 190Ε

ΝΕΑ

Η άγνωστη χάτσμπακ Mercedes-Benz 190Ε

ΝΕΑ

Πολύ πριν την πρώτη A-Class που έβαλε τη Mercedes-Benz στην κατηγορία των χάτσμπακ ένας ανεξάρτητος βελτιωτής δημιούργησε μια αντίστοιχη έκδοση της 190Ε που όμως ελάχιστοι γνωρίζουν.

Advertisement
Advertisement

Η είσοδος των premium κατασκευαστών στην κατηγορία των χάτσμπακ ξεκινά πρακτικά μετά τα μέσα της δεκαετίας του ’90 με τα Audi A3, BMW 3 Compact και Mercedes-Benz A-Class όμως η ιδέα φαίνεται πως υπήρχε πολύ νωρίτερα.

Τη δεκαετία του ’80 πολλοί θεώρησαν μάλλον ριψοκίνδυνη την απόφαση της Mercedes-Benz να μπει στο πεδίο των κόμπακτ σεντάν με την 190Ε, πόσο μάλλον να δοκιμάσει στην ακόμα μικρότερη κατηγορία των χάτσμπακ. Ωστόσο αυτό δεν αποτέλεσε εμπόδιο για τον Eberhard Schulz, ιδρυτή της βελτιωτικής εταιρίας Schulz Tuning η οποία δημιούργησε μια πρωτότυπη χάτσμπακ έκδοση της 190Ε την οποία ονόμασε 190Ε City. Το αυτοκίνητο βασίστηκε σε μια σεντάν 190Ε από την οποία αφαιρέθηκε ουσιαστικά το πορτπαγκάζ και το πίσω τζάμι στη θέση των οποίων τοποθετήθηκε η πίσω πόρτα της W124 Wagon. Μάλιστα ο Schulz δημιούργησε τόσο πεντάθυρη όσο και τρίθυρη έκδοση του μοντέλου.

Mercedes 190E City

Advertisement
Advertisement

Σε μια εποχή μάλιστα που το Golf GTI με λιγότερους από 140 ίππους ήταν το απόλυτο πρότυπο δυναμισμού η 190Ε City κινούνταν από τον 2.6 εξακύλινδρο κινητήρα της Mercedes με 160 ίππους να μεταφέρονται στους πίσω τροχούς.

Πάντως παρά το γεγονός πως η Schulz Tuning πρόσφερε την συγκεκριμένη μετατροπή για κάθε ενδιαφερόμενο τα αρχεία της εταιρίας δείχνουν πως τελικά κατασκευάστηκαν μόλις τέσσερα αυτοκίνητα στα οποία φυσικά η Mercedes είχε απαγορεύσει να φέρουν τα σήματά της καθώς δεν ήταν επίσημα αυτοκίνητα της εταιρίας.

Mercedes 190E City

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Η νέα Mercedes-Benz C-Class με λιγότερο καμουφλάζ

Advertisement

Η Mercedes G-Class δεν σταματά πουθενά (video)

Πως βλέπει ο Lewis Hamilton τη νέα Mercedes-Benz S-Class; (VIDEO)

 

Advertisement