Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes G-Class δεν σταματά πουθενά (video)

Ελλάδα 13:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes G-Class δεν σταματά πουθενά (video)

ΝΕΑ

Η Mercedes G-Class δεν σταματά πουθενά (video)

ΝΕΑ

Το σκληροτράχηλο μοντέλο υπερκερνά κάθε εμπόδιο. Είτε πρόκειται για υδάτινο κώλυμα, είτε για μια… τρομακτική ανηφόρα.

Advertisement
Advertisement

«Σε αφήνει η μητέρα σου;» Με αυτό το… ιντριγκαδόρικο ερώτημα προ(σ)καλεί η Mercedes του φίλους της, ώστε να επισκεφτούν το Experience Centerτης, προκειμένου να αφεθούν σε ένα ατελείωτο παιχνίδι… σαν μικρά παιδιά.

Σύμμαχο στις… σκανταλιές τους θα έχουν τo εμβληματικό, σκληροτράχηλο off road όχημα της εταιρείας, την GClass, η οποία διανύει το 40ο έτος της ηλικίας της.

Από το 1979, όταν και πρωτοπαρουσιάστηκε η G-Class σκορπούσε τον ενθουσιασμό στους οπαδούς της χάρη στα συναρπαστικά οδηγικά της χαρακτηριστικά και τις εντυπωσιακές της δυνατότητες για off road περιήγηση.

Advertisement
Advertisement

Mercedes-Benz-G-Class

Βέβαια, οι απαρχές του μοντέλου εντοπίζονται το 1973, κατόπιν της συνεργασίας μεταξύ Mercedes και SteyrDaimler Puch AG. Στόχος των δύο εταίρων ήταν δημιουργία ενός ελαφρού offroad οχήματος για ιδιωτική χρήση. Οι συνέταιροι έδρεψαν τους καρπούς των κόπων τους αναπτύσσοντας ένα όχημα που άντεξε στον χρόνο και έμεινε στην ιστορία για τον περιπετειώδη χαρακτήρα του.

Αρχικά, η GClass παράχθηκε σε ανοικτή έκδοση με κοντό μεταξόνιο, ενώ διατίθετο και σε κλειστή έκδοση τόσο με κοντό όσο και μακρύ μεταξόνιο. Σημειώνεται πως αναπτύχθηκαν και άφθονες παραλλαγές του μοντέλου, με χαρακτηριστικές εκείνες που προορίζονταν για στρατιωτική χρήση.

Advertisement

Σαράντα χρόνια μετά, στην τρέχουσα γενιά της, η Mercedes G-Class δεν απέκλινε από τη σχεδιαστική της κληρονομιά διατηρώντας το τετραγωνικό της σχήμα, ενσωματώνοντας παράλληλα stateoftheart συστήματα που πάνε την… off road οδήγηση σε άλλα επίπεδα.

Advertisement

Αδιάψευστο μάρτυρα συνιστά ένα βίντεο που δημοσίευσε η εταιρεία στο επίσημο κανάλι της στο Youtube. Σε αυτό βλέπουμε το μοντέλο να μας επιδεικνύει τα προσόντα του, υπερκερνώντας με ευκολία κάθε εμπόδιο. Είτε πρόκειται για μια τρομακτική κλίση ανηφόρα, είτε για βραχώδες έδαφος, είτε υδάτινα κωλύματα.

Απολαύστε τη GClass στο βίντεο που ακολουθεί:

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Κορυφαία αυτονομία για τη νέα Mercedes EQS

Mercedes: Έρχονται 6 νέα ηλεκτρικά μοντέλα 

Έφτασε τις 400.000 μονάδες η παραγωγή της Mercedes-Benz G-Class