Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Honda CR-V που θα καίει και υδρογόνο

Ελλάδα 6:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Honda CR-V που θα καίει και υδρογόνο

ΝΕΑ

Νέο Honda CR-V που θα καίει και υδρογόνο

ΝΕΑ

Η Honda συνεχίζει να πιέζει τις εξελίξεις στον τομέα του υδρογόνου ανακοινώνοντας τον ερχομό ενός CR-V με κυψέλες υδρογόνου.

Advertisement
Advertisement

Η Honda δεν είναι καινούρια στην τεχνολογία κυψελών υδρογόνου καθώς ακριβώς πριν από 20 χρόνια είχε κυκλοφορήσει το πρώτο της μοντέλο FCX με την συγκεκριμένη τεχνολογία. Στην πραγματικότητα ποτέ δεν σταμάτησε να πειραματίζεται με το υδρογόνο και απόδειξη αυτού ήταν το Clarity του 2017, ενώ πλέον είναι σε θέση να ανακοινώσει ένα νέο μοντέλο με κυψέλες υδρογόνου το 2024.

Το καινούριο μοντέλο της Honda θα βασίζεται στο νέο CR-V και θα ονομάζεται FCEV. Το αυτοκίνητο και όλη η τεχνολογία του θα εξελιχθεί και θα εφαρμοστεί στο εργοστάσιο της Honda Performance Manufacturing Center στο Ohio των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη μονάδα λειτούργησε πρώτη φορά το 2016 και ανάλαβε να κατασκευάσει το νέο Acura NSX, αλλά και πολλά ακόμα αγωνιστικά αυτοκίνητα της Honda. Η δομή δεν είναι ικανή να παράξει μεγάλο αριθμό μοντέλων, αλλά χρησιμοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες. Αυτό άλλωστε είναι το κλειδί στο να γίνει η παραγωγή του νέου υδρογονοκίνητου FCEV σε αυτήν τη μονάδα.

Λεπτομέρειες για το μοντέλο της Honda δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο αναμένεται να διατηρήσει τη σχεδιαστική μορφή του CR-V. Η παραγωγή του θα γίνει σε μικρό αριθμό μονάδων με στόχο να διερευνηθούν και να αξιολογηθούν οι δυνατότητες ενός τέτοιου οχήματος σε πραγματικές συνθήκες. Ήδη πολλά εργοστάσια έχουν ξεκινήσει να πειραματίζονται εντατικά στο υδρογόνο με την Toyota και την Alpine να πρωτοπορούν, ενώ και οι Γερμανοί της BMW πιέζουν προς αυτήν την κατεύθυνσης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κορυφαίες επιδόσεις για το νέο Honda Civic Type R!
newsautoChoice: Honda Civic e:HEV
Honda: Το δώρο της στον Verstappen

Advertisement