Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai Seven: Λίγο αυτοκίνητο, πολύ σαλόνι σπιτιού (+video)

Ελλάδα 14:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Hyundai Seven: Λίγο αυτοκίνητο, πολύ σαλόνι σπιτιού (+video)

ΝΕΑ

Hyundai Seven: Λίγο αυτοκίνητο, πολύ σαλόνι σπιτιού (+video)

ΝΕΑ

Η Hyundai καταθέτει τη νέα της πρόταση για την κινητικότητα του μέλλοντος, μέσω του Seven, ενός μεγάλου SUV, με ηλεκτρική καρδιά, lounge χαρακτήρα και προηγμένες digital τεχνολογίες.

Advertisement
Advertisement

Ένα ακόμα μοντέλο που ευθυγραμμίζεται με τη δέσμευσή της για ανθρακική ουδετερότητα έως το 2045 και ενσαρκώνει το όραμά της για τις μετακινήσεις του μέλλοντος παρουσίασε η Hyundai, στο περιθώριο της τρέχουσας Έκθεσης Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες.

Πρόκειται το “Seven”, ένα μεγάλο ηλεκτρικό πρωτότυπο SUV που βασίζεται στην ολοκαίνουρια πλατφόρμα E-GMP, η οποία προορίζεται για μηδενικών ρύπων μοντέλα και έχει βρει ήδη πεδίο εφαρμογής στο Hyundai Ioniq 5.

Το μεταξόνιο των 3,2 μέτρων και το απόλυτα επίπεδο πάτωμα χάρισαν στη νοτιοκορεατική εταιρεία μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για πειραματισμούς και τη διαμόρφωση ενός άκρως ευρύχωρου εσωτερικού που πιο πολύ παραπέμπει σε… σαλόνι σπιτιού.

Advertisement
Advertisement

Η είσοδος στην καμπίνα γίνεται αγόγγυστα χάρη στο μεγάλο κατώφλι που δημιουργούν οι αντίθετα ανοιγόμενες πλευρικές θύρες, με τους επιβάτες να κάθονται σε περιστρεφόμενα πλήρως εξατομικεύσιμα καθίσματα με κυρτές πλάτες που αγκαλιάζουν το σώμα.

Η Hyundai κάνει λόγο για υιοθέτηση μιας ανθρωποκεντρικής προσέγγισης όπου οι πελάτες θα διαμορφώνουν την καμπίνα βάσει των αναγκών τους. Στιγμές χαλάρωσης στους επιβάτες, επίσης, εξασφαλίζουν ο ambient φωτισμός στις πόρτες, ένα μικρό ψυγειάκι για αναψυκτικά, όπως και κάποιες θήκες… περιποίησης παπουτσιών που ανανεώνουν τα υποδήματα.

Advertisement

Το «παρών» επίσης δίνει μια πανοραμική οθόνη που όχι μόνο παράγει το περιεχόμενο που επιθυμούν οι επιβάτες, αλλά μεταβάλει το σύνολο της εσωτερικής ατμόσφαιρας για επιπλέον δόσεις ψυχαγωγίας.

Τόσο για τη δημιουργία του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού έχει γίνει εκτενής χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών, πολλά εκ των οποίων έχουν αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που διασφαλίζουν ότι η καμπίνα διατηρείται αλέρωτη.

Advertisement

Η Hyundai μεριμνά και για την υγεία των επιβατών, εφοδιάζοντας το Seven με ένα προηγμένο σύστημα διαχείρισης ροής αέρα (Hygiene Airflow System) που αντλεί έμπνευση από τα επιβατικά αεροσκάφη. Υπάρχουν δύο modes, που καθορίζουν αν ο αέρας εισέρχεται κατακόρυφα από κάποιους αεραγωγούς στην οροφή, είτε οριζοντίως διά του ταμπλό.

Το Seven ενσωματώνει τεχνολογίες πλήρως αυτόνομης οδήγησης. Εφόσον, όμως, οριστεί κάποιος οδηγός, τότε ο έλεγχος του αυτοκινήτου γίνεται μέσω ενός μοχλού, ο οποίος όταν δεν χρησιμοποιείται είναι κρυμμένος.

Advertisement

Με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις θα συμμορφώνεται και το σύστημα φόρτισης, με τη Hyundai να αναφέρει ότι σε ταχυφορτιστή ισχύος 350 kW ο ανεφοδιασμός από το 10 στο 80% γίνεται μόλις σε 20 λεπτά, την ίδια ώρα που η συνολική αυτονομία φτάνει τα 480 χλμ.

Η εξωτερική εμφάνιση του μοντέλου έχει digital προσανατολισμό, παρουσία αναρίθμητωνpixelLEDεπιφανειών με μεταβλητά γραφικά και διακριτές φωτεινές υπογραφές.

Το Seven ενδέχεται να προλογίζει το μεγάλο ηλεκτρικό SUV, Ioniq 7, που αναμένεται εντός του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Hyundai Ioniq 5 με μεγαλύτερη μπαταρία
Hyundai: Πρώτα teasers του ηλεκτρικού SUV Ioniq Seven
Ημιαγωγοί: Η Hyundai παίρνει την κατάσταση στα χέρια της