Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai Nexo FCV: Ντεμπούτο στην Έκθεση CES (vid)

Ελλάδα 2:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai Nexo FCV: Ντεμπούτο στην Έκθεση CES (vid)

ΝΕΑ

Hyundai Nexo FCV: Ντεμπούτο στην Έκθεση CES (vid)

ΝΕΑ

Στη CES, τη μεγάλη έκθεση ηλεκτρονικών που διεξάγεται στο Λας Βέγκας, η παρουσία της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι έντονη. Μία από αυτές είναι και η Hyundai, που έδραξε την ευκαιρία για να παρουσιάσει το νέο της μοντέλο Nexo.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

To Nexo ανήκει στην κατηγορία των crossover και εφοδιάζεται με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, όντας ένα μοντέλο που ανήκει στο ευρύτερο πλάνο της Hyundai που προτίθεται να παρουσιάσει μέχρι το 2025 συνολικά 18 φιλικά προς το περιβάλλον μοντέλα. Το Nexo αναμένεται να ξεκινήσει τις πωλήσεις του μέσα στο 2018, σε συγκεκριμένες αγορές και θα εφοδιάζεται με μια σειρά νέων τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού, συμπεριλαμβανομένης μιας οθόνης blind-spot που χρησιμοποιεί κάμερες ευρείας προβολής σε κάθε πλευρά του οχήματος για να δείξει περιοχές δεν μπορεί να εμφανιστούν από τον παραδοσιακό καθρέφτη. Οι παραπάνω εικόνες θα εμφανίζονται στην τοποθετημένη κοντά στον οδηγό οθόνη.

Hyundai-NEXO-28-chariatis-530

Το Nexo θα είναι επίσης το πρώτο μοντέλο της Hyundai που θα προσφέρει το Lane After Assist. Η κορεάτικη φίρμα ανακοινώνει ότι το συγκεκριμένο σύστημα ρυθμίζει αυτόματα το τιμόνι του crossover οχήματος για να διατηρήσει το Nexo στο κέντρο της λωρίδας. Ένα άλλο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό είναι η λειτουργία Highway Driving Assist, που χρησιμοποιεί αισθητήρες και δεδομένα χαρτών για να ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα του αυτοκινήτου.Εάν όλα αυτά δεν σας έχουν εντυπωσιάσει ακόμα, το νέο crossover διαθέτει επίσης λειτουργία έξυπνης στάθμευσης (Remote Smart Parking Assist), η οποία επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να σταθμεύουν με απόλυτη ακρίβεια.

Advertisement

Hyundai-NEXO-47-chariatis-640

Το Nexo είναι χτισμένο σε μια νέα πλατφόρμα, χαρίζοντας  στο μοντέλο μικρότερο βάρος, καλύτερες επιδόσεις και βελτιωμένους χώρους σε σχέση με το αντίστοιχης τεχνολογίας Tucson FCV. Το Nexo διαθέτει επίσης νέας τεχνολογίας κυψέλες καυσίμου, μπαταρία καθώς και ελαφρύτερο σύστημα μετάδοσης κίνησης. Μιλώντας για απόδοση, η Hyundai αναφέρει ότι το Nexo διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 160 PS, με τη ροπή να φτάνει τα 40,2 kgm. Με βάση τα παραπάνω, το νέο μοντέλο χρειάζεται 9,5 δευτερόλεπτα για το 0-96 km/h, τρία δευτερόλεπτα γρηγορότερο από το Tucson FCV, ενώ η αυτονομία του φτάνει τα 595 km.

Advertisement