Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai-Kia: Ετοιμάζουν SUV πόλης

Ελλάδα 10:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai-Kia: Ετοιμάζουν SUV πόλης

ΝΕΑ

Hyundai-Kia: Ετοιμάζουν SUV πόλης

ΝΕΑ

Η Hyundai Europe θα προσθέσει στην γκάμα της μια μικρότερη έκδοση του Kona, για να καλύψει την ζήτηση σε μικρού μεγέθους Sport Utility Vehicles.

Advertisement
Advertisement

 

Η πρόταση έχει κατατεθεί από την KIA αλλά και από την Hyundai οι οποίες ζήτησαν SUV πόλης για να… τοποθετηθούν κάτω από τα Hyundai Kona και Kia Stonic, τα οποία σήμερα είναι τα μικρότερα SUV που πωλούνται στην Ευρώπη από τις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες.

Advertisement
Advertisement

Η Kia εξετάζει μερικά από τα οχήματα της μάρκας που κυκλοφορούν στην Κίνα και την Ινδία για να διαπιστώσουν αν οι πλατφόρμες τους, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για ένα ευρωπαϊκό όχημα, δήλωσε ο επικεφαλής λειτουργών της Kia Europe, Emilio Herrera. “Σκεφτόμαστε να κατασκευάσουμε ένα crossover μικρότερο από το Stonic μας”, είπε και πρόσθεσε: “Ένα τέτοιο όχημα, νομίζω πως έχει νόημα και θα ήθελα να το οδηγώ “.

Η Hyundai Europe θέλει επίσης ένα mini SUV επειδή η ζήτηση μετατοπίζεται στα μικρότερα τμήματα της κατηγορίας SUV και crossover, δήλωσε ο Thomas Schmid, ο επικεφαλής operating officer για την γηραιά ήπειρο και πρόσθεσε: “ Η πρόταση της Hyundai για αυτήν την κατηγορία των city cars με λίγο μεγαλύτερο ύψος, δεν θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα, από το SUV, για την αγορά της Ινδίας η οποία βασίζεται στο project Carlino. Θέλουμε ένα όχημα που θα είναι περισσότερο crossover από SUV, χωρίς τετρακίνηση γιατί κανείς δεν την χρειάζεται” δήλωσε ο Schmid.

Advertisement

“Επί του παρόντος στην Ευρώπη, μόνο το Suzuki Jimny, το οποίο έχει μήκος 3.650 χιλιοστά, μπορεί να οριστεί ως μίνι SUV”, δήλωσε ο αναλυτής της JATO Dynamics Felipe Munoz και πρόσθεσε: “Ένα νέο τμήμα που περιλαμβάνει SUV και crossovers μικρότερο από τέσσερα μέτρα θα μπορούσε να αναπτυχθεί. Οι νέοι πελάτες των SUVθα μπορούσαν να πάρουν μερίδιο αγοράς από τα minicars”.

Στην δημιουργία αυτής της κατηγορίας στοχεύουν και άλλες εταιρίες. Δείτε την Jeep της Fiat Chrysler Automobiles, η οποία σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα “baby” Jeep κάτω από το SUV Renegade έως το 2022.

Advertisement

Η πρώτη κίνηση θα γίνει από την Hyundai στις ΗΠΑ, όπου οι Κορεάτες θα παρουσιάσουν ένα μοντέλο που θα τοποθετηθεί κάτω από το Kona. Θα ονομαστεί “Styx” και θα κάνει το ντεμπούτο του στη Νέα Υόρκη στις 17 Απριλίου.