Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai-Kia: Που στοχεύουν τη νέα χρονιά;

Ελλάδα 16:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai-Kia: Που στοχεύουν τη νέα χρονιά;

ΝΕΑ

Hyundai-Kia: Που στοχεύουν τη νέα χρονιά;

ΝΕΑ

Νέα χρονιά, νέες προσδοκίες και ευκαιρία για απολογισμό. Αυτό έκαναν και τα στελέχη του Ομίλου Hyundai-Kia αναφορικά με τις πωλήσεις τους το 2023 αλλά και αυτές για το 2024.

Advertisement
Advertisement

Σταδιακά, οι εταιρείες ανακοινώνουν τον συνολικό αριθμό των νέων αυτοκινήτων τους που διέθεσαν πέρυσι, παγκοσμίως.

Ο Όμιλος HyundaiKia γνωστοποίησε ότι το 2023 πουλήθηκαν σχεδόν 7,3 εκατομμύρια καινούργια οχήματά του, αριθμός ο οποίος είναι κατά περίπου 3,0% μικρότερος από τον αρχικό στόχο που είχε οριστεί και προέβλεπε τουλάχιστον 7,52 εκατομμύρια.

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη χρονιά η Hyundai διέθεσε σχεδόν 4,22 εκατομμύρια νέα οχήματά της, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστιαία αύξηση 6,9% σε σχέση με αυτό του 2022.

Advertisement
Advertisement

Αναφορικά με την Kia, οι συνολικές πωλήσεις της ήταν περίπου 3,09 εκατομμύρια. Αυτή η επίδοσή της ήταν η καλύτερη από 2014 όταν είχε πουλήσει σχεδόν 3,04 εκατομμύρια οχήματα, συγκριτικά.

Κατά τη διάρκεια ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, τα στελέχη του νοτιοκορεατικού Ομίλου αναφέρθηκαν και στον στόχο πωλήσεων που έχουν θέσει για το 2024. Όπως δήλωσαν, για εφέτος προγραμματίζουν να φτάσουν τις 7.520.000 μονάδες. Εάν καταφέρουν να επιτύχουν τον σκοπό τους, αυτό θα σημαίνει μια ποσοστιαία αύξηση  κατά 2,0% συγκριτικά με αυτές του 2023.

Advertisement

Ο Γιουισάν Τσάνγκ, Πρόεδρος της Hyundai Motor, στη δήλωσή του προς τους εργαζόμενους της εταιρείας ενόψει της Πρωτοχρονιάς επισήμανε: «Η καλύτερη στρατηγική είναι να κερδίσουμε πλήρως την εμπιστοσύνη των πελατών μας, όχι να ακολουθούμε τους ανταγωνιστές μας βιαστικά.

»Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ώστε να μετατρέψουμε τις εξωτερικές προκλήσεις (που αντιμετωπίζουμε) σε ευκαιρίες και να επιτύχουμε μακροχρόνια βιώσιμη ανάπτυξη».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Hyundai ενισχύει τις σχεδιαστικές της δυνατότητες
Η Kia θα βάλει βαθιά το νυστέρι στο EV6
Το Uni Wheel της Hyundai είναι επαναστατικό (+video)