Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Hyundai «ψάχνεται» για έκδοση παραγωγής του Elevate

Ελλάδα 16:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Hyundai «ψάχνεται» για έκδοση παραγωγής του Elevate

ΝΕΑ

Η Hyundai «ψάχνεται» για έκδοση παραγωγής του Elevate

ΝΕΑ

Στη CES 2019, η Hyundai παρουσίασε το περίφημο concept Elevate, ένα αυτοκίνητο που έχει τροχούς αλλά και ρομποτικά πόδια, χάρη στα οποία μπορεί να σηκώνεται πάρα πολύ από το έδαφος και να περνάει από δύσκολες καταστάσεις του επιβάτες του.

Advertisement
Advertisement

Το Elevate ήταν ένα UMV που στην «αργκό» της Hyundai μεταφράζεται ως Ultimate Mobility Vehicle. Ένα όχημα που θα ήταν κατάλληλο για διάφορους σκοπούς, τόσο στη Γη όσο και σε μελλοντικές διαστημικές αποστολές.

Οι αναφορές από τη Hyundai, κάνουν λόγο για ανάλυση των πιθανοτήτων προώθησης του μοντέλου, ή κάποιου αντίστοιχου, στην παραγωγή. Τα UMV θα επαναπροσδιορίσουν την προσωπική κινητικότητα των οχημάτων και δεν αποκλείεται να είναι η επόμενη hot κατηγορία στο μέλλον της αυτοκίνησης, είτε αυτό είναι ηλεκτροκίνητο, είτε με κάποια άλλη εναλλακτική μορφή ενέργειας.

Advertisement
Advertisement

Όπως σημειώθηκε παραπάνω, ένα τέτοιο UMV θα έχει πολλές εφαρμογές. Τα ρομποτικά πόδια θα του επέτρεπαν να περνάει από εδάφη που δεν είναι προσβάσιμα με τυπικά τροχοφόρα, κάτι που θα το καθιστούσε ιδανικό για αποστολές διάσωσης σε δύσβατες περιοχές. Θα μπορούσε επίσης να σταλεί στο διάστημα για να ανιχνεύσει την επιφάνεια και να πάρει δείγματα πετρωμάτων. Θα μπορούσε ακόμη και να χρησιμοποιηθεί για μεταφορά ατόμων με κινητικά προβλήματα από δύσκολα στην πρόσβαση σημεία.

«Αυτά τα οχήματα θα υπόκεινται σε πιο δύσκολες εφαρμογές και περιβάλλοντα, καθώς προσαρμόζονται ανάλογα σε όλες τις μεταβαλλόμενες συνθήκες», λέει η Hyundai για τα UMV και τον στόχο της «να ωθήσει τα όρια της ανάπτυξης των οχημάτων». Τα σχέδια του αυτοκινήτου είναι από τη New Horizons Studio, με τον επικεφαλής της σχεδιαστικής ομάδας να είναι ο Dr. John Suh, ο οποίος δηλώνει πως «στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε το πρώτο μετασχηματιζόμενο όχημα παγκοσμίως, επίσης γνωστό ως το Ultimate Mobility Vehicle».

Advertisement

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Με 120 ίππους το Hyundai i20 N Line

Ένα σπίτι σε κίνηση! 

Το πρωτότυπο της Hyundai με τους 821 ίππους

Advertisement