Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai: Επενδύει στις ΗΠΑ και στοχεύει στην κορυφή της κινητικότητας

Ελλάδα 0:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Hyundai: Επενδύει στις ΗΠΑ και στοχεύει στην κορυφή της κινητικότητας

ΝΕΑ

Hyundai: Επενδύει στις ΗΠΑ και στοχεύει στην κορυφή της κινητικότητας

ΝΕΑ

Το HMG θα επενδύσει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ έως το 2025 για να γίνει η κινητήρια δύναμη στην καινοτομία και τις λύσεις κινητικότητας επόμενης γενιάς.

Advertisement
Advertisement

Η Hyundai ανακοίνωσε την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων κατασκευής EVs και μπαταριών αξίας 5,54 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ στη Georgia.

 

Τα σχέδια του Ομίλου, τα οποία περιλαμβάνουν επενδύσεις άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχουν σκοπό να επιταχύνουν την ηλεκτροκίνηση. Η κίνηση αυτή ενισχύει τους στόχους ουδετερότητας του άνθρακα με νέες τεχνολογίες και συμβάλλει στην παραγωγήτου Ομίλου στην Αμερική.

Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα, το Hyundai Group ανακοίνωσε επένδυση 5,54 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία των πρώτων μονάδων κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών στις ΗΠΑ στην Πολιτεία της Georgia και στην κατασκευή μιας μεγάλης γκάμας νέων και καινοτόμων πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων για τους πελάτες της στις ΗΠΑ.

Η κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων θα ξεκινήσει στις αρχές του 2023 σε έκταση 2.923 στρεμμάτων στην κομητεία Bryan της Georgia και η έναρξη της εμπορικής παραγωγής τους αναμένεται το πρώτο εξάμηνο του 2025 με ετήσιαπαραγωγική δυνατότητα τις 300.000 μονάδες. Οι νέες εγκαταστάσεις θα βοηθήσουν την μάρκα ώστε να ηγηθεί της μετάβασης της αγοράς στα ηλεκτρικά οχήματα στις ΗΠΑ. Στόχος της είναι να γίνει ένας από τους τρεις κορυφαίους παρόχους ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ έως το 2026.

Advertisement

Ως μέρος της δέσμευσης του Ομίλου Hyundai για βιωσιμότητα, οι μονάδες θα βασίζονται κυρίως σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την τροφοδοσία των εγκαταστάσεων και τη χρήση τεχνολογιών μείωσης των εκπομπώνρύπων για την κάλυψη των απαιτήσεων RE100.

«Έχουμε διανύσει πολύ δρόμο και καταφέραμε σημαντικές επιτυχίες σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλάπαράλληλαπροετοιμαζόμαστε για το μέλλον» δήλωσε ο κ. Euisun Chung, Executive Chair του Ομίλου Hyundai Motor στα πλαίσια συνάντησής του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Joe Biden στη Σεούλ την Κυριακή 20 Μαΐου 2022. «Ο Όμιλος θα ενισχύσει τη συνεργασίατου με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς των ΗΠΑ με σκοπό να προσφέρουμε καινοτόμα προϊόντα και λύσεις κινητικότητας στους πελάτες μας στις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας παράλληλα τις παγκόσμιες προσπάθειες για ουδετερότητα του άνθρακα».

Advertisement

Η ρομποτική αποτελεί ουσιαστικό μέρος της μετάβασης του Ομίλου σε πάροχο έξυπνων λύσεων κινητικότητας. Έχοντας αποκτήσει την Boston Dynamics, μια καινοτόμο εταιρεία στον τομέα της, το HMG εστιάζει στην προώθηση της ρομποτικής με στόχο τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων μέσω μιας σειράς λύσεων κινητικότητας.

Για να επεκτείνει τη διάσταση των λύσεων κινητικότητας, το HMG αναπτύσσει επίσης τις τεχνολογίες και τις υποδομές στην προηγμένη αεροπορική κινητικότητα (AAM). Ο Όμιλος ίδρυσε το περασμένο έτος την Supernal με έδρα την Ουάσιγκτον για να ενισχύσει τις δυνατότητες της AAM. Η Supernal εργάζεται για να ενσωματώσειτην AAM στα υπάρχοντα δίκτυα συγκοινωνίας και να διαμορφώσει μια νέα εμπειρία για τους επιβάτες.

Advertisement

Το όραμα της Hyundai είναι οι επιβάτες να χρησιμοποιούν μια ενιαία εφαρμογή –όπως οι τρέχουσες πλατφόρμες rides hare– για να σχεδιάσουν το ταξίδι τους, το οποίο θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη μετάβαση με αυτοκίνητοή τρένο από το σπίτι σε ένα «vertiport» AAM, οδήγηση με eVTOL στην πόλη και στη συνέχεια χρήση e-scooter για τα τελευταία μέτρα μέχρι τον προορισμό τους. Με στόχο την έναρξη λειτουργίας τους το 2028, η Supernal συνεργάζεται με διάφορες επιχειρήσεις ώστε να ερευνήσει φυσικά και ψηφιακά concepts υποδομών και να εξασφαλίσει το κατάλληλο οικοσύστημα για τη βιομηχανίατης AAM.

Το HMG σχεδιάζει να αυξήσει τις επενδύσεις του σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, ενώ παράλληλα επιδιώκει ενεργά νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες με τοπικούς συνεργάτες για τη διεύρυνση των επιχειρηματικών υποδομών, την επίτευξη ουδετερότηταςτου άνθρακα και άλλες ενέργειες. Παράλληλα, θα διατηρήσει σταθεράτα επίπεδα επενδύσεων σε R&D συνεχίζοντας να προσφέρει συναρπαστικά και καινοτόμα οχήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στο κυνήγι της Tesla ο Όμιλος Hyundai
Hyundai: Τρία βραβεία στα 2022 Autocar Awards
Hyundai: Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για λειτουργία Crab Walk