Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

HW Electro Puzzle: Ένα επαγγελματικό minivan που τρυπώνει παντού (+video)

Ελλάδα 13:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

HW Electro Puzzle: Ένα επαγγελματικό minivan που τρυπώνει παντού (+video)

ΝΕΑ

HW Electro Puzzle: Ένα επαγγελματικό minivan που τρυπώνει παντού (+video)

ΝΕΑ

Όποιος ψάχνει ένα οικονομικό, ευέλικτο και επαγγελματικό όχημα για πολλαπλές χρήσεις, τότε το Puzzle είναι αυτό που ψάχνει.

Advertisement
Advertisement

Με την κατηγορία των minivan να θεωρείται από τις αγαπημένες του αγοραστικού κοινού σε Ιαπωνία και Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της πολυχρηστικότητας, η HW Electro φέρνει μία επιλογή με αμιγώς ηλεκτρικό χαρακτήρα και φωτοβολταϊκά στην οροφή.

Το κόνσεπτ του Puzzle αποκαλύφθηκε στο φετινό Japan Mobility Show τον Οκτώβρη και η ιαπωνική εταιρεία το αποκάλυψε πρόσφατα και στα Μέσα ειδικού Τύπου στη Νέα Υόρκη.

Advertisement
Advertisement

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, ο πρόεδρος της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων, Χσιάο Βέιτσενγκ δήλωσε: «Το Puzzle αποτελεί την απόδειξη της αφοσίωσης της εταιρείας να είναι φιλική προς το περιβάλλον και να δημιουργεί καινοτόμες λύσεις στην κατηγορία των επαγγελματικών αυτοκινήτων της αγοράς».

Το συγκεκριμένο cargo van είναι μονάχα ένα κόνσεπτ αυτή τη στιγμή, αλλά προβλέπεται να γίνει ένας ακούραστος εργάτης στα χέρια του εκάστοτε χρήστη.

Η εμφάνισή του είναι φουτουριστική και -για το μέγεθος του αμαξώματος- οι χώροι αποθήκευσης τεράστιοι. Η απλή του καμπίνα φιλοξενεί μέχρι δύο άτομα, το καντράν είναι ψηφιακό, ενώ υπάρχει οθόνη infotainment, αλλά και παραδοσιακά χειριστήρια από κάτω για τη θερμοκρασία και το κλιματιστικό.

Advertisement

Το Puzzle κατασκευάστηκε για να λύνει τα χέρια στον χρήστη με κάθε τρόπο. Στη στάνταρ έκδοσή του, διαθέτει αεραγωγούς κλιματισμού, θύρες USB, σύνδεση με Wi-Fi και ιατρικό κιτ έκτακτης ανάγκης.

Advertisement

Πέραν της τρομερής εξυπηρέτησης που μπορεί να προσφέρει σε έναν άνθρωπο που κουβαλάει πολλά εργαλεία και πράγματα μαζί στη δουλειά του καθημερινά, το ηλεκτρικό αυτό minivan είναι ιδανικό και για επαγγέλματα, όπως κούριερ, διανομείς, μεταφορείς και ούτω καθεξής. Εργασίες που κινούνται αποκλειστικά στον αστικό ιστό.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα και για καθημερινές δουλειές, κοντινές αποστάσεις σε υποχρεώσεις, αλλά ακόμα και για εκδρομή ή κάμπινγκ. Το εξαιρετικά ευρύχωρο πίσω μέρος τα επιτρέπει όλα αυτά και με το παραπάνω.

Advertisement

Πιο συγκεκριμένα, οι χώροι αντέχουν έως και 350 κιλά φορτίο. Οι πλαϊνές πόρτες είναι συρόμενες, για αυτό και είναι ιδανικό για μεταφορά πακέτων, επίπλων και γενικότερα αντικειμένων. Επίσης, η θέση του συνοδηγού μπορεί να διπλωθεί, δημιουργώντας έτσι έξτρα χώρο.

Όσον αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, η HW Electro αποκάλυψε μόνο ότι η μπαταρία του θα είναι φωσφορικού σιδήρου λιθίου και θα έχει αυτονομία περίπου 200 χιλιόμετρα γεμάτη.

Η άφιξη του ιδιαίτερου αυτού ηλεκτρικού minivan στην Ελλάδα, ακόμα δεν έχει γνωστοποιηθεί, όμως δεν αποκλείεται μετά το 2025 να έχουμε νεότερα. Μέχρι τότε, οι διανομείς, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι κούριερ λογικά θα μείνουν στο πετρέλαιο.

Δείτε το αναλυτικό βίντεο που δημοσιοποίησε η ιαπωνική εταιρεία:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Hyundai Staria: Αποκάλυψη για το… διαστημικό minivan!
Vision Urbanaut: Το νέο minivan της MINI
Nissan Townstar EV: Το νέο επαγγελματικό αστέρι