Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nissan Townstar EV: Το νέο επαγγελματικό αστέρι

Ελλάδα 13:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Nissan Townstar EV: Το νέο επαγγελματικό αστέρι

ΝΕΑ

Nissan Townstar EV: Το νέο επαγγελματικό αστέρι

ΝΕΑ

Η Nissan φέρνει νέο αέρα στις επαγγελματικές μετακινήσεις με το λανσάρισμα του ολοκαίνουργιου, αμιγώς ηλεκτρικού Townstar.

Advertisement
Advertisement

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του ολοκαίνουργιου Townstar εντάσσεται στην εξηλεκτρισμένη γκάμα της Nissan, στο πλαίσιο του οράματος Ambition 2030 της εταιρείας, προσφέροντας  μια αποτελεσματική λύση κινητικότητας για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που επιδιώκουν να προσαρμοστούν στους μεταβαλλόμενους κανονισμούς εκπομπών ρύπων, στην αυξημένη αστικοποίηση και στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Πατώντας στην επιτυχημένη συνταγή του Nissan e-NV200,  η αμιγώς  ηλεκτρική έκδοση του νέου Townstar προέρχεται από την τεχνογνωσία της Nissan στο ηλεκτρικό ελαφρύ επαγγελματικό όχημα (e-LCV). Σχεδιασμένο με γνώμονα την αξιοπιστία και τη βιωσιμότητα, το ηλεκτρικό Townstar θέτει στο επίκεντρο τον επαγγελματία.

Βασισμένο στην πλατφόρμα CMF-C, το νέο όχημα κατασκευάζεται  στο Maubeuge της Γαλλίας. Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του ολοκαίνουργιου Townstar EV διαθέτει σύστημα μετάδοσης κίνησης βελτιστοποιημένο με έξυπνη διαχείριση ενέργειας για την ψύξη της μπαταρίας.

Advertisement
Advertisement

Λόγω της αεροδυναμικής του εμφάνισης και της  απόδοσης που αυτή δημιουργεί, το Townstar EV είναι σε θέση να επιτύχει αυτονομία έως και 300 χιλιόμετρα (κύκλος WLTP). Η απόδοση του συστήματος πρόωσης φτάνει τους 122 ίππους και τα 245 Nm, ενώ η μπαταρία των 45 kWh μπορεί να δεχθεί φόρτιση εναλλασσόμενου ρεύματος (11 kW ή 22 kW) ή ταχεία φόρτιση DC (μορφή CCS). Η τελευταία επιτρέπει στους χρήστες να φορτίζουν την μπαταρία από το 15% έως το 80%, σε μόλις 37 λεπτά.

Το φρέσκο και δυναμικό  στυλ του Townstar EV θυμίζει τα άλλα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Nissan. Η ειδικά σχεδιασμένη αεροδυναμική μπροστινή «ασπίδα» διαθέτει ένα περίπλοκο μοτίβο Kumiko, το οποίο προαναγγέλλει το ιαπωνικό DNA της Nissan και δίνει στο όχημα μια αίσθηση κορυφαίας ποιότητας.

Advertisement

Στο εσωτερικό, το ηλεκτρικό βαν της Nissan θέτει την ικανοποίηση των πελατών και την εργονομία στην πρώτη γραμμή. Διαθέτοντας περισσότερα από 20 τεχνολογικά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας συνδεσιμότητας και του διαθέσιμου ψηφιακού πίνακα οργάνων 10 ιντσών, το Townstar EV αντιπροσωπεύει το πιο προηγμένο van στην τρέχουσα γκάμα LCV της Nissan.

Advertisement

Το Townstar είναι αυτό που θα εισαγάγει το προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδήγησης ProPILOTAssist της Nissan στα LCV. Αυτή η τεχνολογία, μαζί με το μοναδικό Intelligent Around View Monitor (AVM) παρέχει στους οδηγούς πρόσθετη υποστήριξη. Επιπλέον, και για βελτιωμένη άνεση στην καμπίνα, διατίθενται θερμαινόμενο τιμόνι, παρμπρίζ και εμπρός καθίσματα. Εν τω μεταξύ, μια αντλία θερμότητας βελτιώνει τόσο την απόδοση όσο και την άνεση σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, διανέμοντας θερμότητα από την μπαταρία στην καμπίνα.

Ανάλογα με τις προδιαγραφές, στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του μοντέλου συγκαταλέγονται το ωφέλιμο φορτίο από 600 έως 800 κιλά και η ικανότητα ρυμούλκησης έως 1.500 κιλά. Διαθέτοντας χώρο φόρτωσης έως 4,9 m3, το νέο κόμπακτ βαν μπορεί να μεταφέρει με άνεση δύο Ευρωπαλέτες.

Με ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών ασφάλειας και προηγμένα χαρακτηριστικά υποστήριξης οδηγού, όπως το Side Wind Assist και το Trailer Sway Assist, το ολοκαίνουργιο Townstar προσφέρει μια καθησυχαστική και σίγουρη εμπειρία στο τιμόνι. Το Έξυπνο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης με Ανίχνευση και Υποβοήθηση Πεζών και Ποδηλατών, καθώς και η Hands-Free Στάθμευση και το Έξυπνο CruiseControl, θέτουν το Townstar στην πρώτη γραμμή της κατηγορίας.

Advertisement

Κάθε Nissan LCV διαθέτει κορυφαία στον κλάδο εγγύηση 5 ετών ή 160.000 χλμ., αποδεικνύοντας τη συνεχή δέσμευση της Nissan στην ποιότητα. Επιπλέον, το Townstar EV διαθέτει 8 χρόνια εγγύηση για την υγεία της μπαταρίας, έως και στο 70%.

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Τownstar ξεκινά από τις 31.990€ συμπεριλαμβανομένων των κινήτρων του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» – Β’ Κύκλος και του οφέλους απόσυρσης. Επίσης, διατίθεται και σε έκδοση με βενζινοκινητήρα ισχύος 130 PS με τιμή εκκίνησης 27.490 ευρώ.

Περισσότερα για το Nissan Townstar μπορείτε να δείτε στο www.nissan.gr