Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Γλυκοκοιτάζει το MotoE η Honda

Ελλάδα 9:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γλυκοκοιτάζει το MotoE η Honda

NEWSMOTO

Γλυκοκοιτάζει το MotoE η Honda

NEWSMOTO

Η Honda ανακοίνωσε πως ξεκινάει την κατασκευή αγωνιστικής ηλεκτρικής μοτοσικλέτας για πολλές μορφές αγώνων.

Advertisement
Advertisement

Τους τελευταίους μήνες η Honda έχει ακολουθήσει το μονοπάτι της εξωστρέφειας όσον αφορά το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού στις μοτοσικλέτες της. Μέχρι το 2025 η Honda έχει ανακοινώσει την έλευση 10 ηλεκτρικών μοντέλων μεταξύ των οποίων scooter, μικρών μοτοσικλετών και μοτοσικλετών διασκέδασης.

Παράλληλα, από ότι φαίνεται η Honda ετοιμάζει την επέλαση της και σε ένα άλλο μέτωπο, αυτό των αγώνων. Ακολουθώντας τα βήματα της Ducati η οποία ανάλαβε να προμηθεύσει στο πρωτάθλημα MotoE από το 2023, η Honda ανακοίνωσε πως ήδη έχει ξεκινήσει να δουλεύει πάνω σε μια αγωνιστική ηλεκτρική μοτοσικλέτα με την οποία στοχεύει να πάρει μέρος σε διεθνής αγώνες.

Advertisement
Advertisement

Ο Διευθυντής της Honda Shinji Aoyama, δεν έκρυψε τις προθέσεις των Ιαπώνων να κατασκευάσουν αγωνιστική μοτοσικλέτα: «Ξεκινώντας από τις μοτοσικλέτες, θα διερευνήσουμε τις πιθανότητες να φέρουμε εξηλεκτρισμένα δίκυκλα σε πραγματικούς αγώνες», δήλωσε ο κ. Aoyama.

Παράλληλα, η εταιρεία θα συνεχίσει να εξελίσσει συστήματα μηδενικών ρύπων σε θερμικούς κινητήρες με εναλλακτικά καύσιμα τα οποία ήδη έχουν ξεκινήσει να δοκιμάζονται από την ομάδα Repsol Honda στο MotoGP.

Advertisement

Το HRC, το αγωνιστικό τμήμα της Honda, έχει στο DNA της τους αγώνες και ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα ασχοληθεί με τους αγώνες. Η πρώτη προσπάθεια αναμένεται να γίνει στο πρωτάθλημα MotoE, όπου η Ducati έχει αναλάβει την αποκλειστική προμήθεια μοτοσικλετών.

Δεν αποκλείεται τα επόμενα δύο χρόνια να έχουμε λοιπόν και δεύτερο προμηθευτή στο ανερχόμενο αυτό πρωτάθλημα και να έχουμε τις πρώτες «ηλεκτρικές» κόντρες μεταξύ Ducati και Honda.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Honda ετοιμάζει το «κύκνειο άσμα» της Fireblade;
Από ποιο μοντέλο εμπνεύστηκε η Honda τη νέα CL500 (+video)
Φρέσκο «μακιγιάζ» για το Honda Forza 350 (+video)