Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda Jazz Crosstar: Τεχνολογία αιχμής στην ασφάλεια

Ελλάδα 4:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda Jazz Crosstar: Τεχνολογία αιχμής στην ασφάλεια

ΝΕΑ

Honda Jazz Crosstar: Τεχνολογία αιχμής στην ασφάλεια

ΝΕΑ

Η Honda έχει εξοπλίσει το νέο Jazz Crosstar e:HEV με το κορυφαίο σύστημα Sensing τελευταίας γενιάς.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Honda Jazz Crosstar μπορεί να είναι ένα άρτιο, πρακτικό και περιπετειώδες αυτοκίνητο καθημερινής μετακίνησης, ωστόσο σε κανένα σημείο του δεν έχουν γίνει εκπτώσεις στην ασφάλεια. Η Honda έχει σχεδιάσει το αμάξωμα του Jazz με την τεχνολογία Advanced Compatibility Engineering η οποία διασφαλίζει άψογη παθητική ασφάλεια και προστασία σε περίπτωση ατυχήματος.

Επιπλέον, οι δέκα αερόσακοι του Jazz Crosstar έχουν τοποθετηθεί με ιδιαίτερη προσοχή προκειμένου να καλύψουν κάθε κρίσιμο σημείο του αυτοκινήτου για να προστατεύσουν σωστά τους επιβάτες. Μάλιστα στο Crosstar συναντάμε τον κεντρικό αερόσακο που βρίσκεται ανάμεσα στον οδηγό και τον συνοδηγό και δεν επιτρέπει την επαφή τους σε περίπτωση πλάγιας πρόσκρουσης.

Advertisement
Advertisement

Δεν πρέπει να ξεχνάμε φυσικά και τη συμβολή του συστήματος Sensing της Honda, το οποίο έχει τοποθετηθεί στο νέο Jazz Crosstar. Το τελευταίας γενιάς Honda Sensing παρέχει κορυφαία παθητική και ενεργητική ασφάλεια στον οδηγό και στους επιβάτες. Ανάμεσα στα συστήματα που διαθέτει το νέο Jazz Crosstar είναι το Traffic Jam Assist το οποίο πλέον ενεργοποιείται από το πρώτο χιλιόμετρο (χλμ./ώρα).

Ο οδηγός ενεργοποιώντας το σύστημα υποβοήθησης της κίνησης το αυτοκίνητο αναλαμβάνει να κάνει βοηθητικές κινήσεις στο τιμόνι αποβάλλοντας το άγχος από τον οδηγό στο σταμάτα/ξεκίνα της κίνησης. Οι αισθητήρες και οι κάμερες αναλαμβάνουν να αναγνωρίσουν τις συνθήκες στον περιβάλλοντα χώρο αυξάνοντας την ασφάλεια στις κινήσεις του αυτοκινήτου.

Advertisement

Εκτός από το Traffic Jam Assist, το Honda Sensing διαθέτει επίσης σύστημα αυτόματης πέδησης σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης, σύστημα Adaptive Cruise Control, σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, σύστημα τυφλού σημείου, αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας και σύστημα προσαρμογής ταχύτητας ανάλογα με τη σηματοδότηση.

Advertisement

Όλες οι λειτουργίες του Honda Sensing εμφανίζονται και ελέγχονται μέσω της TFT οθόνης 7 ιντσών που ενημερώνουν τον οδηγό για κάθε σύστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda Jazz Crosstar: Κάθε μέρα μια εκδρομή
Honda Jazz e:HEV: Ευέλικτη ψυχαγωγία καθημερινά
Honda Civic e:HEV: Ανώτερο επίπεδο εξηλεκτρισμού

Advertisement