Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda Jazz Crosstar: Κάθε μέρα μια εκδρομή

Ελλάδα 3:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda Jazz Crosstar: Κάθε μέρα μια εκδρομή

ΝΕΑ

Honda Jazz Crosstar: Κάθε μέρα μια εκδρομή

ΝΕΑ

Η Honda με το νέο Jazz Crosstar έχει πετύχει να δημιουργήσει το απόλυτο crossover αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Η κατηγορία των crossover αυτοκινήτων είναι αυτήν τη στιγμή μια από τις δημοφιλέστερες και ανερχόμενες κατηγορίες στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Πρόκειται για αυτοκίνητα που με έναν πολυτάλαντο χαρακτήρα που μπορεί να καλύψει πολλαπλές ανάγκες του σύγχρονου οδηγού. Ουσιαστικά είναι μια all-around λύση μετακίνησης για καθημερινή μετακίνηση, ταξίδια, ακόμα και εξορμήσεις στη φύση.

Όταν η Honda παρουσίασε το νέο Jazz αποφάσισε να δημιουργήσει παράλληλα και μια crossover έκδοση του αυτοκινήτου για να μπει και εκείνη σε αυτή την ανερχόμενη κατηγορία. Έτσι, δημιουργήθηκε το Jazz Crosstar το οποίο χρησιμοποιεί ως βάση το ταλαντούχο Jazz με κάποια επιπλέον στοιχεία που το κάνουν ακόμα πιο ολοκληρωμένο και ικανό για όλα.

Advertisement
Advertisement

Από την εξωτερική εμφάνιση μπορεί να καταλάβει κανείς ότι η Honda έχει φροντίσει ιδιαίτερα το νέο Jazz Crosstar. Το πιο ιδιαίτερο σημείο είναι η νέα κυψελοειδή μάσκα η οποία εδράζεται σε έναν επίσης επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα. Χαρακτηριστικό είναι το περίβλημα στους προβολείς ομίχλης που συνοδεύονται από ένα ασημί ένθετο το οποίο ενισχύει την προστασία στο εμπρός μέρος.

Στο πίσω μέρος, επίσης υπάρχουν ενισχύσεις για πιο στιβαρή εμφάνιση και αποτελεσματικότητα. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις ράγες οροφής και τις πλαϊνές ποδιές δημιουργούν μια οπτική αίσθηση αυξημένου ύψους του Crosstar σε σχέση με το απλό Jazz. Στο εσωτερικό επίσης υπάρχουν αλλαγές, κυρίως στην κεντρική σήραγγα, ενώ έχουν αναβαθμιστεί τα υλικά στο ταμπλό και τις πόρτες.

Advertisement

Το υβριδικό σύνολο της Honda αποτελείται από έναν κινητήρα βενζίνης 1.5 λίτρων τεχνολογίας i-MMD (Intelligent Multi Mode Drive) ο οποίος αποδίδει 107 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 131 Nm ροπής στις 4.500 σ.α.λ. Το μηχανικό σύνολο συνοδεύεται από έναν ηλεκτροκινητήρα υψηλή τεχνολογίας ο οποίος συνδυαστικά ανεβάζει τη δύναμη στους 122 ίππους και τη ροπή στα 253 Nm.

Advertisement

Παρά το γεγονός ότι η ισχύς έχει αυξηθεί στο νέο Jazz Crosstar, τα στοιχεία της κατανάλωσης καυσίμου και της εκπομπής ρύπων παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα, η κατανάλωση βρίσκεται στο επίπεδο των 4,5 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα, ενώ οι εκπομπές CO2 έχουν μείνει στα 109 γρ/χλμ.

Η λειτουργία του υβριδικού συνόλου της Honda χωρίζεται σε τρεις καταστάσεις, ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης και τις ανάγκες σε ισχύ. Το σύνολο λοιπόν μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά (EV Drive), μπορεί να κινηθεί υβριδικά (Hybrid Drive) με έναν συνδυασμό ηλεκτροκίνησης και χρήση του βενζινοκινητήρα και μπορεί να κινηθεί μόνο με τον κινητήρα βενζίνης μέσω κλειδώματος του συμπλέκτη.

Advertisement

Για να δώσει μια νότα περιπέτειας στο μοντέλο η Honda αύξησε την απόσταση από το έδαφος στα 152 χιλ., κάτι που του επιτρέπει να κινείται με μεγαλύτερη άνεση και ευχέρεια και σε πιο δύσκολους δρόμους ή και να κάνει και off-road αποδράσεις σε κάποια κοντινή παραλία.

Εντυπωσιακά επίσης είναι τα καθίσματα Magic Seats πίσω τα οποία αναδιπλώνονται εύκολα δημιουργώντας έναν μεγάλο χώρο αποσκευών (από 304 έως 1.205 λίτρα). Ένα ακόμα στοιχείο που έχει προστεθεί στο Crosstar είναι η αδιαβροχοποίηση των υφασμάτων στα καθίσματα για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα.

Όσον αφορά την τεχνολογία και τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης το νέο Jazz Crosstar διαθέτει το τελευταίας γενιάς Honda Sensing. Το σύστημα παρέχει κορυφαία παθητική και ενεργητική ασφάλεια στον οδηγό και στους επιβάτες. Ανάμεσα στα συστήματα που διαθέτει το νέο Jazz είναι το Traffic Jam Assist το οποίο πλέον ενεργοποιείται από το πρώτο χιλιόμετρο (χλμ./ώρα).

Ο οδηγός ενεργοποιώντας το σύστημα υποβοήθησης της κίνησης το αυτοκίνητο αναλαμβάνει να κάνει βοηθητικές κινήσεις στο τιμόνι αποβάλλοντας το άγχος από τον οδηγό στο σταμάτα/ξεκίνα της κίνησης. Οι αισθητήρες και οι κάμερες αναλαμβάνουν να αναγνωρίσουν τις συνθήκες στον περιβάλλοντα χώρο αυξάνοντας την ασφάλεια στις κινήσεις του αυτοκινήτου.

Εκτός από το Traffic Jam Assist, το Honda Sensing διαθέτει επίσης σύστημα αυτόματης πέδησης σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης, σύστημα Adaptive Cruise Control, σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, σύστημα τυφλού σημείου, αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας και σύστημα προσαρμογής ταχύτητας ανάλογα με τη σηματοδότηση. Όλες οι λειτουργίες του Honda Sensing εμφανίζονται και ελέγχονται μέσω της TFT οθόνης 7 ιντσών που ενημερώνουν τον οδηγό για κάθε σύστημα.

Το νέο Honda Jazz Crosstar είναι διαθέσιμο με τιμή που ξεκινάει από τις 31.700 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda Jazz Crosstar e:HEV: Εκπέμπει ελευθερία
Honda Jazz e:HEV Crosstar: Ασυμβίβαστος χαρακτήρας
Δοκιμή: Honda Jazz e:HEV Crosstar