Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Honda & Casio: Ώρα για την 60η επέτειο

Ελλάδα 9:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda & Casio: Ώρα για την 60η επέτειο

NEWSMOTO

Honda & Casio: Ώρα για την 60η επέτειο

NEWSMOTO

Το 2021 είναι η χρονιά συμπλήρωσης 60 ετών από την πρώτη νίκη της Honda στα GP, γεγονός που –μεταξύ άλλων- τιμάται και από ένα πολύ ξεχωριστό ρολόι της Casio.

Advertisement
Advertisement

Μιας και μιλάμε για ρολόγια όμως, ας τα γυρίσουμε 60 χρόνια πίσω. Τότε, στο Grand Prix της Δυτικής Γερμανίας, ο Kunimitsu Takahashi θα έπαιρνε μια εμβληματική πρώτη νίκη στην κατηγορία των 250cc πάνω σε ένα Honda RC162.

Επιστρέφοντας στο παρόν όμως, η Honda Racing συμπράττει με τη γνωστή ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών –και δη ρολογιών- Casio. Σκοπός η δημιουργία μιας περιορισμένης έκδοσης του «Edifice». Το ρολόι της Casio, στη συλλεκτική του μορφή, είναι φτιαγμένο από αλουμίνιο, ενώ το κόκκινο και το κίτρινο είναι τα χρώματα αναφοράς στο RC162 του 1961. Φυσικά δε λείπει το logo εποχής της Honda αλλά και εκείνο της Honda Racing στην πίσω πλευρά.

Advertisement
Advertisement

Μια ακόμα λεπτομέρεια που κάνει την ιστορική διαφορά είναι το δερμάτινο λουράκι, που έχει την έμπνευση του σχεδίου του στη φόρμα του Takahashi! Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του.. ρολογιού, συναντάμε μεταξύ άλλων αντοχή στο νερό μέχρι τα 10bar, ηλιακή φόρτιση για τη μπαταρία, προβολή ώρας 29 πόλεων ανά τον κόσμο, αυτόματο ημερολόγιο και χρονόμετρο. Η ιστορία έχει ακόμα δυο συνέχειες, εκείνες του Takahashi, o οποίος μετά από 4 νίκες και 14 συνολικά βάθρα εγκατέλειψε τις μοτοσυκλέτες έπειτα από ένα ατύχημα στο Isle of Man του 1962. Τον κέρδισαν όμως οι 4 τροχοί, διαγράφοντας μια λαμπρή πορεία σαν αγωνιζόμενος πίσω από το τιμόνι ενός Nissan Skyline 2000 GT-R πρώτης γενιάς.

Στο θέμα μας όμως, το οποίο εν προκειμένω είναι το συλλεκτικό ρολόι των Honda και Casio, αφήσαμε για το τέλος την τιμή. Αναζητώντας το «EQW-A2000HR-1AJR» όπως είναι ο κωδικός του, θα πρέπει να δώσετε περί τα 600€ (ή 77.000 γιεν, ότι σας είναι πιο εύκολο). Το πιο περίεργο; Δεν αναφέρεται το πόσο «Limited» είναι! Μη βιάζεστε όμως, από τον ερχόμενο Μάϊο θα είναι διαθέσιμο όπως μπορείτε να δείτε –ξεσκονίζοντας τα ιαπωνικά σας- εδώ.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

MotoGP 2021: Επιστροφή στις νίκες για Quartararo στο Qatar2

Μοτοτουρισμός: Στην Αρχαία Ολυμπία με BMW

Marc Marquez: Επιστροφή στη δράση μετά από 9 μήνες

Advertisement